App-content toevoegen en verwijderen in iTunes

Door: Martin Gijzemijter | 15 november 2010 17:04

How To

Voor wie de synchronisatiemethode van iTunes niet prettig vindt, is er sinds enige tijd een andere manier om content (zoals video’s, documenten, etc.) toe te voegen aan de iPod Touch, iPhone en iPad binnen iTunes. U kunt deze content nu letterlijk uploaden naar het apparaat.

Deze methode is vooral handig voor, bijvoorbeeld, het uploaden van Word-documenten naar een tekstverwerker-app of, zoals in het geval van dit voorbeeld, het uploaden van video’s naar een video-app. Zeker in het geval van video is dit belangrijk, omdat u via deze methodes video’s kunt uploaden die niet standaard door de iPad (en z’n ‘broertjes’) worden ondersteund (zoals divx, wmv, mkv, etc.), maar wel door een app die u zelf hebt geïnstalleerd.

Voor dit voorbeeld gebruiken we de app CineXPlayer, voor het uploaden van DivX-video’s. Start iTunes en wacht tot de iPad, iPhone of iPod Touch is gedetecteerd. Klik vervolgens op het tabblad Apps en scroll naar beneden. Bij bestandsindeling ziet u de apps staan die bestandsoverdracht ondersteunen (in ons geval dus CineXPlayer). Klik op de gewenste app en in het rechterdeelvenster op de knop Toevoegen. Blader naar het gewenste bestand en klik op Openen (u kunt de Shift-toets ingedrukt houden om meer bestanden te selecteren). Het bestand wordt nu overgezet naar het apparaat (rechtstreeks, zonder dat er conversie of iets dergelijks nodig is).

In het tabblad Apps kunt u eenvoudig content toevoegen door te bladeren.

Terwijl de voortgangsbalk loopt, kunt u nogmaals klikken op Toevoegen om andere bestanden (bijvoorbeeld voor een andere app) toe te voegen. De bestanden bevinden zich nu op het apparaat, u hoeft dus niet nog apart te synchroniseren. De methode is handig, maar wat een beetje knullig is, is dat Apple heeft verzuimd een knop Verwijderen toe te voegen. Dat wil echter niet zeggen dat u bestanden niet kunt verwijderen. Klik op het bestand dat u wilt verwijderen en druk op de Delete-toets op het toetsenbord. Bevestig door te klikken op Wissen en het bestand is verwijderd.

Apple is de knop Verwijderen vergeten, maar drukken op de Delete-toets doet wonderen.

0 Reactie(s) op: App-content toevoegen en verwijderen in iTunes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.