Antenne iPhone 4 blijkt zwakste van de klas

Door: tonie-van-ringelestijn | 02 augustus 2010 11:06

Nieuws

De iPhone 4 heeft ook bij vasthouden zonder de beruchte 'death grip' een slechtere ontvangst dan telefoontoestellen van RIM en HTC.

Onderzoeksbureau PA Consulting Group heeft na eigen metingen bewijs vergaard dat de iPhone 4 daadwerkelijk meer last heeft van ontvangstproblemen dan andere smartphones. Het Britse adviesbureau heeft tests uitgevoerd op het netwerk van de Britse operator Vodafone en in een speciale stiltekamer, vergelijkbaar met de testruimtes bij Apple. Resultaat: de iPhone 4 scoort slechter dan de Blackberry Bold 9700 en de HTC HD2, schrijft The Register.

'Death grip' bevestigd

Bij vrijwel alle tests, zowel met als zonder beschermhoesje en bij diverse manieren van vasthouden, kwam de iPhone 4 als slechtste uit de bus. De antenneprestaties van de nieuwste iPhone zitten over het algemeen aan de lage kant, maar zijn volgens PA "nog wel vergelijkbaar met die van andere mobieltjes".

Het vastklemmen van het toestel waarbij linksonder contact wordt gemaakt tussen de twee antennes, de zogeheten 'death grip', zorgt wel voor een "aanzienlijke dip" in de ontvangst. Die dip is dusdanig groot dat gesprekken worden afgebroken of niet tot stand komen. Een rubberen hoesje om de iPhone maakt volgens PA Consulting wel het nodige verschil. Apple geeft klagende gebruikers nu een gratis hoesje.

Apple schrapt info

Apple heeft intussen dit weekend in stilte zijn site geschoond. Daar is nu verdwenen de informatie die de iPhone-maker eerst publiceerde over concurrerende telefoons die van een vergelijkbaar antenneprobleem last zouden hebben, meldt Techcrunch. Ook YouTube-filmpjes over het onderwerp heeft Apple van zijn site verwijderd. Op zijn YouTube-kanaal worden die filmpjes nu minder prominent gepresenteerd.

Op 16 juli verklaarde Apple-ceo Steve Jobs tijdens een persconferentie dat er geen sprake was van een 'Antennagate', zoals de ontvangstproblemen met de iPhone 4 genoemd worden. Volgens Jobs hebben alle smartphones last van het probleem, wat is opgeklopt door de media. De topman probeerde dat aan te tonen door te verwijzen naar tests door Apple waarbij toestellen van RIM, HTC en Samsung ook last hadden van een 'death grip'. Die concurrenten hebben inmiddels al verontwaardigd gereageerd.

Grote vraag

Apple levert gratis beschermhoesjes voor de iPhone 4. Het toestel is ondanks het antenneprobleem razend populair. Ook in Nederland, waar het toestel sinds afgelopen vrijdag te koop is, is de vraag enorm. De levertijd bij T-Mobile is opgelopen naar acht tot tien weken.

PA Consulting besloot 'antennagate' van de iPhone 4 uit te zoeken:

[youtube]juytk2OA4GI[/youtube]

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Antenne iPhone 4 blijkt zwakste van de klas

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.