Angry Birds wordt 200 miljoen minuten per dag gespeeld

Door: jalmar-westerhoff | 16 februari 2011 16:15

Nieuws

We weten zo langzamerhand wel dat Angry Birds een populair spelletje is, maar de cijfers waar Rovio's vandaag mee aan komt zetten zijn toch wel echt indrukwekkend: 200 miljoen minuten wordt de app dagelijks gespeeld!

200 miljoen per dag, dat is zo'n 1,4 miljard minuten per week. Absurd als je er over nadenkt. 200 miljoen minuten per dag zitten mensen met vogels naar varkens te gooien. Een zeer nuttige tijdsbesteding natuurlijk want die varkens, dat is toch wel echt een serieus probleem. Althans, zo lijkt het.

Natuurlijk gaan er wel meer enorme cijfers rond in de wereld van gaming. PC of Playstation-games worden vaak ook uren achter elkaar gespeeld. Maar als je je beseft dat mobiel-gaming eigenlijk nog geen vier jaar bestaat, dan is dit wel echt een enorme prestatie. Het lijkt nog niet zo lang geleden dat we Snake speelde op onze Nokia en ons daar uren mee bezig hielden. De wereld verandert in sneltreinvaart. Ongelooflijk.

Angry Birds is een enorm wereldwijd succes. Op het Mobile World Congress in Barcelona won de app onlangs de prijs voor 'Beste App'. Niet heel erg verwonderend. De app is bij iedereen populair. Jong en oud, man of vrouw het maakt niet uit.

In de video hieronder vertelt Peter Vesterbacka (van Rovio) over het ontstaan en een mogelijke nieuwe Angry Birds in maart. Ook worden er plannen gemaakt voor een Angry Birds-film. Check!

[youtube]eX_tTAjRkd8[/youtube]

0 Reactie(s) op: Angry Birds wordt 200 miljoen minuten per dag gespeeld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.