Analisten: 'Apple's kwartaalcijfers vallen tegen'

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 juli 2012 18:50

iPad

Een tegenvaller voor beleggers. De cijfers van Apple over afgelopen kwartaal vallen tegen. De groei van zowel Apple's verkoopcijfers als winst is lager dan verwacht. Dit voorspellen analisten.

Persbureau Bloomberg schrijft op basis van analisten dat vooral iPhone-gebruikers de aankoop van een nieuwe iPhone uitstellen. Klanten zouden geen genoegen nemen met de iPhone 4S en wachten op de lancering van de iPhone 5. Dit zou een negatief effect hebben op Apple's kwartaalcijfers, die ditmaal lager uitvallen dan verwacht.

Hogere winst

De tegenvallende cijfers betekent overigens niet dat Apple slecht heeft gepresteerd. Analisten voorspellen dat Apple afgelopen kwartaal opnieuw meer producten heeft verkocht dan een kwartaal eerder. Ook de winst van het bedrijf is naar verwachting opnieuw gestegen. De cijfers stegen echter minder hard dan in voorgaande kwartelen. Analisten voorspellen tegenover Bloomberg zelfs dat Apple in het afgelopen kwartaal de kleinste groei in twee jaar tijd doormaakte.

Apple presenteert zijn kwartaal cijfers morgen. Tot die tijd blijft het dus afwachten en is niet met zekerheid te zeggen hoe Apple afgelopen kwartaal heeft gepresteerd.

0 Reactie(s) op: Analisten: 'Apple's kwartaalcijfers vallen tegen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.