Analist: ‘Goedkopere iPhone gaat 225 tot 260 euro kosten’

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 januari 2013 13:33

iPad

De iPhone mini is naar verwachting een goedkopere variant van de iPhone. Sameer Singh, analist van Tech-Thoughts, verwacht dat de iPhone mini 299 tot 349 dollar, zo’n 225 tot 260 euro, gaat kosten. Dit is aanzienlijk minder dan de iPhone 5.

Apple kan de iPhone echter alleen goedkoper aanbieden als het bedrijf de productiekosten van de smartphone weet te verlagen. Singh schat dat de totale productiekosten van de iPhone mini inclusief de aanschaf prijs van alle componenten uit komt op 144,03 dollar.

Ruwe schatting

Op basis van deze cijfers verwacht Singh dat de iPhone mini voor 225 tot 260 euro in de winkels komt te liggen. De analist benadrukt dat het gaat om een ruwe schatting van de productiekosten en geen nauwkeurige berekening. De schatting geeft aan in hoeverre Apple zijn productiekosten realistisch gezien kan verlagen.

Om de berekening te maken heeft Singh een inschatting moeten maken van de onderdelen die Apple in de iPhone mini gaat verwerken. De analist verwacht dat de goedkopere iPhone 8GB opslagruimte en 512MB intern geheugen krijgt, wat overeenkomt met de modellen van de iPhone 4 die Apple op dit moment nog verkoopt.

Retina-scherm

Over de grootte van het scherm is veel onduidelijkheid. Singh verwacht echter niet dat Apple meer geld zal uitgeven aan het scherm door het scherm van de iPhone mini groter te maken dan die van de iPhone 5. De meeste concurrenten van de goedkopere iPhone zijn daarnaast voorzien van een 3,5 of 4 inch scherm. Aangezien de iPhone 5 is voorzien van een 4 inch scherm verwacht Singh dat de iPhone mini een 3,5 inch scherm krijgt. Aangezien Apple de iPhone sinds de iPhone 4 met een Retina-scherm verkoopt verwacht de analist dat iPhone mini eveneens een Retina-scherm krijgt.

Wat betreft de processor en camera gaat de analist er vanuit dat de iPhone mini dezelfde componenten krijgt als de iPad mini. Dit zou betekenen dat de iPhone mini wordt uitgerust met Apple’s A5-processor en een 5 megapixel camera. De analist verwacht geen LTE-/4G-functionaliteiten in de goedkopere iPhone, aangezien dergelijke netwerken in opkomende landen niet beschikbaar zijn.

Behuizing

De behuizing van de iPhone mini is naar verwachting het duurste onderdeel van de smartphone. Singh stelt dat Apple volgens geruchten een behuizing van polycarbonaat wil gebruiken in plaats van de behuizing van aluminium en glas die we kennen van andere iPhone-modellen. De Nokia Lumia-modellen zijn eveneens voorzien van een behuizing van polycarbonaat. De analist gaat er daarom vanuit dat de kosten van de behuizing van de iPhone mini gelijk zijn aan die van de Nokia Lumia 900.

0 Reactie(s) op: Analist: ‘Goedkopere iPhone gaat 225 tot 260 euro kosten’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.