Amerikaanse rechter: Apple-klanten zullen niet snel overstappen op Android-producten

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 december 2011 13:31

Nieuws

Vorige week bleek dat de Amerikaanse rechter een verkoopverbod op de Samsung Galaxy Tab en Galaxy-smartphones niet heeft toegekend. Nu blijkt dat de rechter deze beslissing heeft gebaseerd op het vermoeden dat Apple-klanten niet snel Android-producten zullen kopen.

Dit schrijft Reuters op basis van openbare documenten uit de rechtbank. De informatie had uit de documenten over de rechtszaak verwijderd moeten worden, maar Reuters geeft aan dat haar journalisten de documenten hebben weten te bemachtigen voordat dit is gebeurd.

In het document wordt op basis van een eigen onderzoek van Apple gesteld dat het onwaarschijnlijk is dat de klanten van Apple door de Android-producten zullen worden verleid. Rechter Lucy Koh verwacht dan ook dat een stijging in de verkoopcijfers van de Android-producten vooral ten koste zal gaan van andere fabrikanten van Android-tablets en -smartphones. Een verkoopverbod op de producten van Samsung zou dan ook geen positief effect hebben op de verkoopcijfers van Apple.

Daarnaast blijkt dat Samsung als argument tegen het verkoopverbod heeft gezegd dat Apple niet in staat zou zijn voldoende producten te leveren om te kunnen voldoen aan de extra vraag. De rechter vond dit argument echter niet sterk, aangezien Apple expliciet aangaf wel degelijk te kunnen voldoen aan de extra vraag.

0 Reactie(s) op: Amerikaanse rechter: Apple-klanten zullen niet snel overstappen op Android-producten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.