Amerikaanse congres vraagt 33 ontwikkelaars om opheldering over privacy

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 maart 2012 20:21

Nieuws

Het Amerikaanse congres blijkt 33 ontwikkelaars van apps voor iOS privacy-gerelateerde vragen te stellen. Het congres is vooral geïnteresseerd naar het privacybeleid van de ontwikkelaars, de manier waarop zij informatie over gebruikers verzamelen en wat zij met deze informatie doen.

TheNextWeb heeft de brief van de Energy and Commerce-commissie in handen gekregen via een anonieme bron. De brief is verzonden naar ontwikkelaars van onder andere Tweetbot, Twitter, Foodspotting, Turntable.fm, Trover, Path, Facebook en SoundCloud. De selectie van de app-ontwikkelaars zou zijn gemaakt op basis van de subcategorie 'Social Networking' in de 'iPhone Essentials'-afdeling van de App Store.

Adresboeken kopiëren

Opvallend is in de brief wordt gesproken over 34 verschillende ontwikkelaars die de vragen zouden hebben ontvangen. Slechts 33 ontwikkelaars worden echter met naam genoemd. De Energy and Commerce-commissie stuurt de brief hoogstwaarschijnlijk naar aanleiding van de app Path, die het adresboek van gebruikers ongevraagd bleek de te kopiëren naar een server van de ontwikkelaars. Ook veel andere social media-gerelateerde apps bleken deze werkwijze te hanteren.

De Energy and Commerce-commissie vroeg eerder al in een brief Apple om opheldering over zijn privacybeleid. Daarnaast vraagt de commissie Apple momenteel woordvoerders aan te wijzen die vragen kunnen beantwoorden over privacy-gerelateerde onderwerpen. Onlangs werd ook bekend dat een groep gebruikers negentien app-ontwikkelaars aanklagen.

Volledige brief

De volledige brief die de commissie naar de ontwikkelaars heeft gestuurd is terug te lezen op TheNextWeb. Hier kan je alle vragen vinden die het congres beantwoord wil hebben.

0 Reactie(s) op: Amerikaanse congres vraagt 33 ontwikkelaars om opheldering over privacy

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.