Amerikaans bedrijf klaagt Apple aan voor patentschending met Passbook

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 oktober 2012 19:44

iPad

Een Amerikaans bedrijf claimt dat Apple met de app Passbook inbreuk maakt op een viertal patenten op draadloze synchronisatietechnologieën voor mobiele betalingen, verkoopsystemen en andere features van Passbook.

Ameranth, een Amerikaanse fabrikant van een managementsysteem voor online pokertournamenten en eigenaar van een portfolio met patenten start in de Verenigde Staten een rechtszaak tegen Apple. Apple is niet het eerste bedrijf dat door Ameranth wordt aangeklaagd wegens patentschending. Het bedrijf voert op dit moment rechtszaken tegen een fors aantal bedrijven, waaronder Hotels.com, Ticketmaster, Fandango, Urbanspoon en Marriot. Het bedrijf heeft dan ook veel weg van een patenttrol.

Licentieovereenkomsten

TechCrunch meldt echter dat het bedrijf er ook in is geslaagd met veertien verschillende bedrijven licentieovereenkomsten voor zijn patenten af te sluiten. Richard Bagdonas van SubtleData, één van de bedrijven die een licentieovereenkomst af heeft gesloten, stelt dat de technologieën van Ameranth zijn producten wel degelijk hebben verbeterd. Dit terwijl SubtleData de licentie op de patenten pas afsloot nadat het bedrijf door Ameranth wegens patentschending was aangeklaagd.

Bagdonas waarschuwt dat de rechtszaak van Ameranth verregaande gevolgen kan hebben. Niet alleen Apple kan namelijk door het bedrijf worden aangeklaagd, maar ook ontwikkelaars die ondersteuning voor Passbook bieden. Ook hiermee lijkt de rechtszaak van Ameranth veel op de rechtszaak van Lodsys, waarbij ontwikkelaars van apps die gebruik maakte van in-app aankopen dreigbrieven ontvingen.

0 Reactie(s) op: Amerikaans bedrijf klaagt Apple aan voor patentschending met Passbook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.