Amazon opent ‘ommuurde’ Appstore voor Android

Door: andreas-udo-de-haes | 05 januari 2011 17:12

Nieuws

Amazon valt Google aan met een eigen marktplaats voor Android apps, maar dan mét ballotagecommissie zoals bekend van rivaal Apple. De winkel is nu in bèta open voor bijdragen van developers.

Amazon heeft zojuist zijn Appstore Developer Portal geopend. Ontwikkelaars kunnen hier hun gratis of betaalde apps voor het Android platform aan de man brengen. Maar de marktplaats is geen exacte kloon van Google’s Android Market. Amazon onderwerpt namelijk apps aan een toelatingsexamen. Dit beleid is vergelijkbaar met dat van Apple, terwijl Google zelf veel lossere regels hanteert.

Geen pron

Zo zal Amazon apps verbieden met ‘aanstootgevende’ content. “Wat wij aanstootgevend vinden is waarschijnlijk wat je ook zou verwachten”, luidt de cryptische omschrijving. Ook porno en inbreukmakende apps worden geweerd.

Amazon noemt Google niet in de aankondiging, maar neemt het bedrijf duidelijk de maat. “Bij Amazon staat de klant voorop en werken we dan pas aan andere zaken, en we zoeken altijd naar manieren om de klantervaring te verbeteren. Het enorme aantal apps maakt het momenteel moeilijk relevante producten van hoge kwaliteit te vinden, en developers krijgen hun apps nauwelijks over het voetlicht.”

Alleen Amazon DRM

Ontwikkelaars moeten hun apps zonder enige kopieerbescherming aanleveren, want Amazon tolereert alleen zijn eigen DRM-technologie, vermoedelijk vergelijkbaar met die het bedrijf gebruikt voor de Kindle.

Amazon geeft ontwikkelaars 70 procent van de verkoopprijs en houdt zelf 30 procent, hetzelfde percentage als Google hanteert. Wel is lidmaatschap van de winkel voor developers duurder.

Het is nog niet duidelijk wanneer de appwinkel de deuren voor eindgebruikers zal openen. Amerikaanse Android-gebruikers zullen als eerste toegang krijgen.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Amazon opent ‘ommuurde’ Appstore voor Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.