Amazon brengt Cloud Drive Photos-app naar iPhone

Door: Elmar Rekers | 13 mei 2013 11:52

iPad

Amazon heeft zijn cloud-applicatie Cloud Drive Photos naar de iPhone gebracht. De gratis app is sinds kort te downloaden uit de App Store en stelt gebruikers in staat om tot 5 GB aan foto’s online op te slaan.

Door de app beschikbaar te stellen voor de iPhone, gaat Amazon de directe concurrentie aan met Apple’s eigen Photostream opslagfunctie binnen iCloud. Zo maakt de app het mogelijk om gemaakte foto’s automatisch te uploaden, zijn alle foto’s vanaf verschillende apparaten te bekijken en kunnen de kiekjes direct gedeeld worden op sociale media.

Sinds november 2012 kunnen Android-gebruikers al aan de slag met de fotodienst van Amazon. Net als in de Android-app zien gebruikers van de iPhone-applicatie precies welke foto’s er in de cloud staan opgeslagen en welke zich op het fysieke geheugen van de telefoon bevinden.

Amazon Cloud Drive

Cloud Drive Photos maakt onderdeel uit van Amazon’s bredere cloud-aanbod onder de naam Cloud Drive. Hiermee concurreert Amazon rechtstreeks met andere gratis cloud-diensten als Dropbox, SkyDrive en Google Drive. Cloud Drive-gebruikers die niet genoeg hebben aan de gratis 5 GB ruimte, kunnen tegen betaling de capaciteit uitbreiden naar 20 tot 250 GB.

0 Reactie(s) op: Amazon brengt Cloud Drive Photos-app naar iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.