Altijd gezond met deze gadgets

Door: Evi Maquoi | 16 oktober 2016 08:11

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3

Tip 09: Alcoholtester

Ook een alcoholtester kan voor sommigen een handig accessoire zijn. Deze BACtrack Vio (50 dollar) koppel je via bluetooth aan je smartphone. Open de app, blaas enkele seconden in het mondstuk en vervolgens lees je af hoeveel promille alcohol je in je bloed hebt. Desgewenst koop je 10, 20 of 50 mondstukjes extra. De grotere BACtrack Mobile Pro (100 dollar) zou nog sneller en accurater zijn en kan zelfs voorspellen wanneer de alcohol volledig uit je bloedbaan is. Maar we kunnen ons voorstellen dat voor consumenten deze Pro-versie wat veel van het goede is.

Tip 09 De BACtrack Vio is klein en compact. Ideaal om aan je sleutelbos te hangen.

Kooptips

Ben je enthousiast over dit soort gezondheidsaccessoires? Deze drie producten vinden wij boven de rest van het aanbod uit springen.

Dyson Pure Cool Link
Straatprijs: 579 euro

Damp van je deodorant, baklucht, schimmels, haren van huisdieren, pollen, sigarettenrook … er zitten heel wat geurtjes en schadelijke stoffen in huis. Zelfs als je regelmatig ventileert. De Dyson Pure Cool Link ziet er lekker futuristisch uit, en het is best een gaaf apparaat. Het toestel is uitgerust met een filter dat 99,95% van de schadelijke stoffen de baas kan. Via de app krijg je op elk ogenblik een idee van de luchtkwaliteit. Voorts meet het apparaat constant de kamertemperatuur en luchtvochtigheid. Wil je ‘m in de slaapkamer gebruiken? Dan kies je voor de ultrastille nachtmodus. De app laat je weten wanneer het tijd is om het filter (50 euro) te vervangen. Reken op ongeveer één keer per jaar. Handige extra is dat hij ook dienst kan doen als roterende ventilator.

www.dyson.nl

Withings Wireless Blood Pressure Monitor
Straatprijs: 130 euro

Moet je om één of andere reden regelmatig je bloeddruk meten? Dan raden we je deze draadloze bloeddrukmeter van Withings aan. Het toestel bestaat uit een armband met velcro en een cilindervormige buis. Zodra je op de knop drukt, opent de Withings-app en kun je een nieuwe meting starten. Binnen een minuut lees je de boven- en onderdruk af via de app. Ook je hartslag wordt weergegeven en je kunt desgewenst eigen opmerkingen toevoegen. Vervolgens krijg je een kleurencode te zien die je zegt of de resultaten binnen de normen liggen. Herinneringen instellen, data delen met je huisarts en statistieken opvragen kan eveneens.

www.withings.com

Polar Balance
Straatprijs: 75 euro

Op zoek naar een degelijke en betaalbare slimme weegschaal? De Polar Balance past in elke badkamer, hij is ontzettend snel en accuraat en voorzien van bluetooth. Op het grote display lees je onmiddellijk je gewicht af en via de Polar Flow-app op je smartphone houd je je gewicht nauwgezet in de gaten. Zelf je BMI wordt netjes bijgehouden. Spiermassa, vetpercentage en vochtgehalte herkent ie helaas niet. Desgewenst krijg je wel persoonlijk advies om je streefgewicht te behalen. Helemaal handig is dat je maar liefst 10 profielen kunt instellen. Welk gezinslid behaalt als eerste zijn streefdoel? De Polar Balance is beschikbaar in het wit en zwart.

www.polar.com

0 Reactie(s) op: Altijd gezond met deze gadgets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.