Allereerste Apple-computer te koop

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 november 2010 10:43

Nieuws

Een Apple-1, de allereerste computer die door Steve Jobs werd verkocht, wordt op 23 november door veilinghuis Christie's in Londen verkocht. De computer moet £150.000 opleveren, omgerekend ongeveer €177.000. De Apple-1 is één van de slechts tweehonderd apparaten die ooit zijn geproduceerd en is afkomstig uit de persoonlijke verzameling van Steve Jobs. Dit meldt The Daily Mail.

De computer was het allereerste exemplaar direct uit de doos te gebruiken was. Dit terwijl andere computers in deze tijd nog in onderdelen werden geleverd, waardoor je over technische kennis moest beschikken en moest kunnen solderen om het apparaat te kunnen gebruiken. De Apple-1 werd zonder beeldscherm of toetsenbord geleverd en kosten toentertijd $666,66. Het apparaat had 8k aan geheugen, wat van de dag de dag te weinig is om ook maar één enkel muzieknummer op te slaan.

De Apple-1 die binnenkort bij Christie's wordt geveild beschikt over een extra cassette interface, die voor $75 los werd verkocht. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat het apparaat de mogelijkheid had zowel data te lezen als te schrijven. Het apparaat wordt verkocht inclusief de originele doos, handleiding en een getekende brief van Steve Jobs. In de brief geeft Jobs advies beeldschermen en toetsenborden die goed samenwerken met de Apple-1.

De Apple-1 die op 23 november door veilinghuis Christie's verkocht wordt (bron: Christie's)

0 Reactie(s) op: Allereerste Apple-computer te koop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.