Alleen ongelezen mail weergeven in Mail voor OS X

Door: Martin Gijzemijter | 30 augustus 2016 07:30

How To

Mail voor OS X is een heerlijk licht programma, maar in tegenstelling tot andere software van Apple, laat de interface nog wel eens te wensen over. Zo is het niet mogelijk om alleen mails te tonen die je nog niet geopend hebt… toch?

Niet helemaal. Het kan namelijk wel, maar Apple heeft de optie zelf niet ingebouwd. Door een slimme mailbox aan te maken kun je echter zelf een optie aan het menu toevoegen die alleen ongelezen of ongeopende mails toont. Lees ook: De 5 beste e-mail-alternatieven voor OS X Mail.

Slimme mailbox maken

Open Mail in OS X en klik vervolgens op Postbus in het menu bovenin en daarna op Nieuwe slimme postbus. Er verschijnt nu een venster waarin je een slimme postbus kunt configureren. Een slimme postbus is een postbus die alleen mails laat zien die aan bepaalde regels voldoen. Geef je postbus een naam, dit is de naam die zal worden getoond in het linkerdeelvenster. Zorg dat er vervolgens staatBevat berichten die overeenkomen met alle van de volgende voorwaarden.

Ongelezen e-mail tonen

Je ziet nu een aantal uitklapmenu’s. Klik op het eerste menu en selecteer Bericht is ongelezen. De twee uitklapmenu’s daarnaast zullen nu verdwijnen. Klik nu op OK. Je hebt nu een optie aangemaakt in het menu, die alle mails laat zien die voldoen aan de regel Ongelezen. Dat scheelt een hoop gezoek.

0 Reactie(s) op: Alleen ongelezen mail weergeven in Mail voor OS X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.