OS X tip: Zo zie je alle bestanden van een contact

Door: Chwhynny Overbeeke | 18 januari 2016 14:03

How To

OS X houdt allerlei gegevens bij over de bestanden, apps en documenten die op je Mac worden opgeslagen, waaronder welke contactpersonen ermee gelinkt zijn. Hier bespreken we hoe je naar alle bestanden van een bepaalde contactpersoon kunt zoeken.

OS X slaat niet alleen bestanden, apps en documenten voor je op - het besturingssysteem onthoudt er ook een aantal gegevens over, zogenaamde metadata. Dergelijke gegevens kunnen te maken hebben met wanneer het bestand is opgeslagen, voor het laatst geopend is, door wie het bestand is aangemaakt, wat voor woorden er in een document vermeld worden, met welke camera een foto genomen is, enzovoorts. Lees ook: Vind alles wat je zoekt met Spotlight in Yosemite.

Als je wilt zoeken naar alle bestanden die met een bepaalde contactpersoon te maken hebben, kun je in de Finder een reguliere zoekopdracht uitvoeren met de naam van de contactpersoon, maar de manier van zoeken die we hieronder bespreken werkt beter omdat OS X metadata verzamelt over van wie je welke bestanden ontvangen hebt, en deze metadata wordt meegenomen bij het zoeken.

OS X houdt bovendien bij welke contactpersonen er met je bestanden te maken hebben, waardoor het mogelijk is om er met Spotlight op die manier naar te zoeken. Om dit te doen, moet je naar de Contacten applicatie gaan en de contactpersoon in kwestie opzoeken en selecteren. Klik vervolgens op Wijzig in de menubalk. Er verschijnt dan een menu met daarin de optie Spotlight [contactpersoon]. Als je hierop klikt, worden er in de Finder een lijst met alle bestanden die met deze contactpersoon te maken hebben weergegeven.

0 Reactie(s) op: OS X tip: Zo zie je alle bestanden van een contact

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.