Al Gore verkoopt zijn Apple-aandelen voor 22,1 miljoen euro

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 januari 2013 13:44

Nieuws

Wie lang geleden aandelen in Apple heeft gekocht is nu in het bezit van een waardevolle aandelenportefeuille. Al Gore, voormalige vice-president van de Verenigde Staten, bewijst dit met de verkoop van zijn 59,000 aandelen. Gore krijgt voor de aandelen maar liefst 29,5 miljoen dollar, zo’n 22,1 miljoen euro.

The Telegraph meldt dat Gore het aandelenpakket tien jaar geleden door Steve Jobs kreeg toegewezen toen hij bij het bedrijf actief was als adviseur. Gore kocht in totaal 59.000 aandelen voor 7,475 dollar of 5,611 euro per stuk. De totale aanschafprijs van de aandelen komt hiermee uit op ongeveer 440.000 dollar of 331.000 euro

Gigantische waardestijging

De waarde van aandelen in Apple is inmiddels echter gigantisch gestegen. Het aandeel is in tien jaar tijd maar liefst ruim 66 keer zoveel waard geworden en ruilt op dit moment voor ongeveer 500 dollar van eigenaar. Met de verkoop van zijn volledige pakket Apple-aandelen verdient Gore daarom 29,5 miljoen dollar.

De waarde van het aandeel Apple is lange tijd extreem hoog geweest, maar daalt de afgelopen tijd hard. Analisten voorspelden enkele maanden geleden nog dat het aandeel rond de kerst 1.000 dollar waard zou zijn. De waarde van het aandeel is inmiddels echter teruggelopen tot 500 dollar. Het is goed mogelijk dat dit voor Gore aanleiding is geweest zijn aandelenpakket nu te verkopen.

0 Reactie(s) op: Al Gore verkoopt zijn Apple-aandelen voor 22,1 miljoen euro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.