Al 7 miljoen iPhones, iPad’s en iPod’s zijn gejailbreakt met evasi0n

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 februari 2013 11:47

Nieuws

De jailbreak evasi0n is erg populair. Bijna zeven miljoen iPhone-, iPad- en iPod touch-gebruikers hebben hun apparaat al gejailbreakt met behulp van de tool. Evasi0n vestigt hiermee een nieuw record. Nog nooit is een jailbreak zo snel zo vaak gedownload als evasi0n.

Dit maakt Jay Freeman, de beheerder van de appwinkel voor de jailbreak-wereld Cydia, bekend aan Forbes. De mijlpaal is overigens donderdagnacht bereikt. Het aantal uitgevoerde jailbreaks is naar verwachting inmiddels dus alweer verder gestegen. De tool is afgelopen maandag door het hackersteam evad3rs gelanceerd.

7 miljoen gejailbreakte apparaten

Freeman stelt dat 5,15 miljoen iPhones, 1,35 miljoen iPad’s en 400.000 iPod touch’s sinds afgelopen maandag zijn gejailbreakt met evasi0n. Het totaal aantal apparaten dat met behulp van evasi0n is gekraakt komt hiermee uit op bijna 7 miljoen iOS-apparaten.

De man achter Cydia beschikt helaas niet over dusdanig gedetailleerde cijfers van eerdere jailbreaks. Wel stelt Freeman dat evasi0n Cydia "aanzienlijk meer verkeer" op heeft geleverd dan de jailbreaktool Absinth voor iOS 5. Ook de populaire jailbreaktool JailbreakMe 3.0 is minder populair. Met JailbreakMe 3.0 zijn in de eerste negen dagen na zijn lancering ‘slechts’ 1,4 miljoen apparaten gejailbreakt.

Oorzaak populariteit

Freeman zoekt de verklaring voor de populariteit van evasi0n vooral in de toenemende populariteit van de iPhone. "Smartphones worden steeds populairder, maar de gesloten aanpak van Apple maakt het voor mensen moeilijk te krijgen wat zij willen", zegt Freeman. "Mensen kiezen daarom voor een jailbreak om dit gat op te vullen".

0 Reactie(s) op: Al 7 miljoen iPhones, iPad’s en iPod’s zijn gejailbreakt met evasi0n

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.