Air Video voor iPhone, iPod touch en iPad

Door: Robbin Ooijevaar | 15 november 2011 16:48

How To

Als u ooit hebt geprobeerd om gedownloade films te kijken op een iPhone of iPad, dan weet u dat dit veel ergernis geeft. Bestanden worden niet herkend of er is een aanpassing aan de technische indeling nodig (conversie). Dankzij Air Video kunt u dit tijdrovende karwei besparen en speelt u al uw video-bestanden direct via uw thuisnetwerk af op een iPhone, iPad en iPod touch.

1. Benodigdheden

Voor de methode die we bespreken, hebt u het programma Air Video-server voor Windows nodig, naast iTunes, een draadloos thuisnetwerk, de Air Video-app (2,39 euro), een iPhone en een aantal gedownloade films. Air Video-server is er ook voor de Mac en de app werkt onder verschillende iOS-apparatuur (iPhone, iPad en iPod touch). Het is belangrijk dat de iPhone en de computer beide zijn verbonden via hetzelfde draadloze thuisnetwerk. De computer heeft een volledige en een actuele versie van iTunes nodig. Werk voor de zekerheid uw iTunes bij via het menu Help / Zoeken naar updates. Herstart na de update en installatie uw computer. Download en installeer Air Video-server. Het programma wordt in de vorm van een icoontje in uw systeemvak gezet. Herstart uw computer en vraag de Air Video-server instellingen op door met de rechtermuisknop op het icoontje te klikken en dan voor Server settings te kiezen.

Air Video-server stuurt uw video's draadloos naar uw iPhone, iPad of iPod touch.

2. Videobestanden

Het eerste dat Air Video-server moet weten, is waar uw videobestanden staan. U kunt deze mappen aanwijzen in het tabblad Shared folders / Add disk folder. Geef bijvoorbeeld uw downloadmap op, samen met andere mappen waar u films in bewaart. Om te voorkomen dat iedereen in uw thuisnetwerk Air Video-server kan bereiken, kunt u een wachtwoord instellen via Settings / Require password. Het leuke aan Air Video-server is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het filmformaat. Indelingen als avi en mkv, die normaal gesproken niet kunnen worden afgespeeld op uw iOS-apparaat, worden door Air Video-server 'op aanvraag' omgezet en direct afgespeeld. Dit zorgt voor een kleine vertraging tijdens het afspelen, maar dan werkt het wel! Installeer de Air Video-app via de App Store of via iTunes. Er is een gratis proefversie beschikbaar, maar die heeft wel enkele beperkingen. Geef op waar Air Video-server uw videobestanden kan vinden.

Geef op waar Air Video-server uw videobestanden kan vinden.

3. Afspelen

Start de Air Video-app op uw iOS-apparaat en klik op het plusteken om een nieuwe server toe te voegen. Geef het wachtwoord op als u dat hebt ingesteld. U kunt nu door uw filmmappen bladeren. Air Video toont naast de bestandsnaam ook een icoontje met een fragment uit het filmbestand. Met de knop Play kunt u de video direct afspelen. Als de indeling niet wordt ondersteund door iOS, moet u Play with Live Conversion gebruiken om het filmbestand om te zetten. Na een paar seconden wordt het afgespeeld. Air Video is een prachtvinding, maar helaas moeten we dit jubelverhaal iets ontkrachten. Soms werkt Air Video om onduidelijke redenen niet of wordt de server niet gevonden. Dit heeft te maken met beveiligingsinstellingen van uw computer en uw netwerk. Als u geen expert bent op dit gebied, zijn deze storingen vaak lastig te verhelpen.

Gebruik de knop Play with Live Conversion of Play en speel uw video's draadloos af op uw iPhone.

1 Reactie(s) op: Air Video voor iPhone, iPod touch en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 12 december 2013 18:02 Anoniem
    Bij mij lijkt het er op of er maar niks geladen wordt, hij blijft op loading…. staan :-(
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.