Afbeeldingen en PDF bestanden ondertekenen in OS X Mail

Door: chwhynny-overbeeke | 01 januari 2016 10:04

How To

Vanaf OS X Yosemite is het mogelijk om binnen de Mail app PDF bestanden en afbeeldingen te annoteren. Hier leggen we uit hoe dit werkt.

Als je aan een e-mail bezig bent kun je, zonder de Mail app te verlaten, vormen en tekst aan PDF bestanden en afbeeldingen toevoegen met de Markering functie. Dit is bijvoorbeeld handig voor het ondertekenen van documenten die je moet insturen, zodat je ze niet langer hoeft uit te printen en opnieuw in te scannen. Lees ook: 10 handige Mail-functies die je nog niet kent.

Om met het annoteren te beginnen, moet je in de Mail app een afbeelding of PDF bestand als bijlage aan een e-mail toevoegen en de cursor op deze bijlage zetten. Rechtsboven in de bijlage verschijnt dan een knop met een omlaag wijzend pijltje. Klik erop en selecteer Markering.

Als je deze knop niet ziet staan, moet je Markering inschakelen door naar Systeemvoorkeuren > Uitbreidingen te gaan en Taken te selecteren. Zet hier een vinkje bij Markering en herhaal de eerste stap.

Vervolgens verschijnen er een aantal functies waarmee je de bestanden kunt annoteren: Schets, Vormen, Zoomen, Markering, Tekst en Handtekening.

Met Schets kun je met één enkele beweging een vorm tekenen, die je (als je dat wilt) door een standaardvorm kunt vervangen als de getekende vorm herkend wordt.

Met Vormen kun je een vorm kiezen en deze naar de gewenste plek slepen. Je kunt de vorm groter of kleiner maken door de blauwe handgrepen te gebruiken. Binnen Vormen kun je met Zoomen door middel van de groene handgreep in- of uitzoomen.

Met Markering kun je markeringen aanmaken en naar de gewenste plek slepen, en met Tekst kun je een tekstvak aanmaken en beginnen met typen.

Met Handtekening kun je je handtekening zetten door het trackpad te gebruiken (klik op Trackpad, zet met je vinger je handtekening op het trackpad en klik op Gereed) of door je handtekening vanaf een wit papier in te scannen (klik op Camera, houd je handtekening voor de camera, en klik op Gereed).

Je kunt verder de kleuren, stijlen en lettertypes naar wens aanpassen.

Je kunt je opgeslagen annotaties blijven aanpassen totdat je het geannoteerde bestand verstuurd hebt. Nadat je dit verstuurd hebt, kunnen je annotaties niet door de ontvanger gewijzigd worden omdat ze dan deel uitmaken van het bestand zelf.

0 Reactie(s) op: Afbeeldingen en PDF bestanden ondertekenen in OS X Mail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.