Advocaten eisen schikkingsmiljoenen op in zaak 'vochtige iPhones'

Door: Jasper Bakker | 06 augustus 2013 11:35

Nieuws

Gedupeerde iPhone- en iPod-gebruikers kunnen hoogstwaarschijnlijk geen volledige aanspraak maken op het schikkingspotje dat Apple heeft toegezegd. De advocaten eisen namelijk eenderde van de 53 miljoen dollar op.

De schikking die eind mei dit jaar is getroffen, moet nog de goedkeuring van het hof krijgen. In de aanloop daartoe dienen de advocaten in deze collectieve rechtszaak hun voorstel in voor verdeling van de fondsen. Daarbij maken gedupeerde consumenten kans op zo'n honderd tot enkele honderden dollars per iPhone of iPod Touch in hun bezit.

Waterschade of andere schade

Het plafond is gesteld op zeshonderd dollar voor die Amerikanen die zich aanmelden voor compensatie. De juristen zelf claimen eenderde van het schikkingsbedrag. Dat komt neer op 15,9 miljoen dollar, meldt ICT-nieuwssite The Register.

De in mei 2010 aangespannen rechtszaak gaat om garantieweigering door Apple voor iPhones en iPods die waterschade hebben geleden. Het was daarbij echter niet onomstotelijk bewezen dat de iOS-apparaten kapot waren gegaan door het vocht wat de ingebouwde sensors hebben gemeten.

Een verkleuring van de vochtmeter vormt volgens de aanklagers geen bewijs dat een defect is veroorzaakt door het contact met vloeistoffen. Apple stelde op basis van de ingebouwde Liquid Submersion Indicator wel dat de garantie niet van toepassing was. De iPhone- en iPod-maker koos na aanvankelijk aanvechten van deze aanklacht voor een schikking.

De locatie van de vochtsensor in de iPhone 4 en de iPhone 4S:

Via: Apple's supportsite.

0 Reactie(s) op: Advocaten eisen schikkingsmiljoenen op in zaak 'vochtige iPhones'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.