Adobe's Todd Teresi gaat leiding geven aan Apple's iAd-afdeling

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 januari 2012 13:35

Nieuws

De iAd-afdeling, Apple's advertentieafdeling, staat momenteel tijdelijk onder leiding van Eddy Cue. Het lijkt erop dat Todd Teresi, een voormalig leidinggevende bij Adobe, binnenkort de functie van Cue overneemt.

Dit schrijft Bloomberg op basis van drie verschillende bronnen. Twee de bronnen stellen dat Teresi op dit moment al aan de slag is bij de iAd-afdeling. De bronnen willen anoniem blijven aangezien de aanstelling nog niet officieel bekend is gemaakt. Teresi zou onder leiding staan van Eddy Cue, die ook verantwoordelijk is voor iTunes en de Apple Store. Teresi is voor zijn functie bij Adobe actief geweest bij Quantcast, Yahoo en PWC.

iAd is een systeem waarmee advertenties kunnen worden geplaatst in apps op de iPhone, iPad, of iPod. Concurrenten als AdMob openen de advertentie in een webbrowser, waardoor de app die de advertentie bevat wordt geminimaliseerd. Dit is bij iAd niet het geval, aangezien de software de advertentie schermvullend over de app heen plaatst. De advertentie is eenvoudig te sluiten met behulp van een kruis in de linkerbovenzijde van het scherm.

De advertenties worden door Apple verkocht en gehost. 40% van de opbrengst van de advertentie gaat naar Apple. De app-ontwikkelaars krijgt de overige 60% van de opbrengst.

0 Reactie(s) op: Adobe's Todd Teresi gaat leiding geven aan Apple's iAd-afdeling

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.