Adobe lanceert Photoshop touch voor telefoons

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 27 februari 2013 10:18

Mac

Adobe lanceert vandaag Photoshop Touch voor op je telefoon; de tablet app was er al even. Wie ook op zijn telefoon aan de slag wilde met Photoshop, heeft bijna een jaar moeten wachten. maar nu is het dus zover.

Ongeveer 1 miljard smartphones in gebruik over de hele wereld, verbeteringen in camera kwaliteit, online toegang overal, en de opkomst van sociale netwerken waarop je foto's kunt delen: een geavanceerde fotobewerking app op smartphones MOET voor Adobe om deze redenen heel interessant hebben geleken.

De fotobewerking app heeft een bijna identieke set aan functies die de tablet-versie ook heeft, maar nu geoptimaliseerd voor de telefoon.De app beschikt over basis Photoshop tools zoals lagen, selectie-gereedschappen, aanpassingen en filters.

Je kunt gebruik maken van traditionele gereedschappen zoals de Clone Stamp, Healing Brush, of Curven voor het fine-tunen van foto's. De App beschikt over het Scribble selectie-instrument voor nauwkeurige selecties, en ondersteunt hoge resolutie afbeeldingen van maximaal 12 megapixels in drie lagen, of tot 16 lagen in kleinere beelden. Speciale effecten tools zoals Color Drops en Lens Flare zijn ook inbegrepen.

Met de Camera Fill functies van de app kun je lagen, selecties en blend modes gebruiken in real time via de smartphone camera.

Niet alleen kun je de foto's delen vanuit de app met populaire social networking sites, je kunt ook afbeeldingen delen met andere compatibele apps. De app heeft een geüpdatet hulpsysteem en de mogelijkheid om een ​​project starten vanaf het klembord.

Aan de bovenkant van het scherm is er een keuzemenu, aanpassingen, stijlen, plus extra effecten, en een knop "ongedaan maken". Aan de onderkant is er het lagen paneel die je kunt weergeven of verbergen, en het tools menu.

Photoshop Touch voor Phone is, niet verrassend, in vergaande mate verbonden met Adobe's Creative Cloud abonnementsdienst, hoewel gebruikers op telefoons niet hoeven te betalen om de cloud service te gaan gebruiken.

Mensen die overgaan tot aankoop van de app die 5 dollar kost (4,49 euro) zullen automatisch 2GB aan opslagruimte krijgen, zodat ze kunnen profiteren van telefoon-naar-tablet-naar-computer synchronisatie functies.

Photoshop Touch voor de iPhone is beschikbaar voor iPhone 4S en later en voor de 5e generatie iPod touch. Op Android vereist de app een telefoon met versie 4.0 (Ice Cream Sandwich) of hoger. De app is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Japans.

Dit is een vertaling van dit artikel, geschreven door Jackie Dove op onze zusterwebsite TechHive: "Adobe releases Photoshop Touch for Phone".

0 Reactie(s) op: Adobe lanceert Photoshop touch voor telefoons

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.