ABC Nightline filmt in fabrieken van Foxconn

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 februari 2012 15:52

Nieuws

ABC Nightline blijkt toegang te hebben gekregen tot Foxconn-fabrieken in Shenzhen. De zender heeft een reportage gemaakt over het bezoek.

Journalist Bill Weir heeft de fabrieken van Foxconn in de Chinese stad bezocht en heeft een reportage gemaakt van zijn bezoek. ABC Nightline stelt in een reactie op het bezoek dat het 'fascinerend was om na jaren van geheimzinnigheid rondom Apple rond te kunnen lopen bij de productielijnen en de mensen te kunnen ontmoeten die de iPhone en iPod bouwen'.

In gesprek

Weir zegt met zowel een groot aantal arbeiders als een leidinggevende in gesprek te zijn gegaan over allerlei onderwerpen. Denk hierbij aan de overuren die werknemers draaien tot de zelfmoorden die in de fabriek zijn gepleegd en de beruchten netten die rond de fabriek hangen om zelfmoorden te voorkomen. De reportage van Bill Weir wordt op 21 februari bij ABC Nightline uitgezonden.

Apple is de laatste tijd druk bezig met het oppoetsen van de reputatie van zijn leveranciers. Zo heeft het bedrijf de Fair Labor Association gevraagd onderzoek te doen naar de werkomstandigheden in de fabrieken waar Apple-producten worden gemaakt

0 Reactie(s) op: ABC Nightline filmt in fabrieken van Foxconn

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.