Aaron Sorkin's film over Steve Jobs bevat slechts drie scènes

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 november 2012 17:44

iPhone

Meerdere films over Steve Jobs zijn op dit moment in de maak, waaronder een film van de scriptschrijver Aaron Sorkin. Tot nu toe was er weinig bekend over de film van Sorkin. Hier komt vandaag verandering in. De film blijkt uit slechts drie scènes te bestaan.

The Daily Beast meldt dat de Steve Jobs-film van Sorkin is opgebouwd uit drie scènes, waarin de lancering van drie verschillende producten in beeld wordt gebracht. Het zou hierbij gaan om de introductie van de Macintosh, de NeXT-computer die Jobs na zijn ontslag bij Apple ontwikkelde en de iPod. Iedere scène zou in totaal zo'n dertig minuten duren en zich achter de schermen bij de introducties afspelen

Belangrijke fases

De nieuwe informatie is een aanwijzing dat Sorkin in de film niet het complete leven van Jobs in beeld wil brengen, maar slechts enkele belangrijke fases in de carrière van de Apple-oprichter. De eerste Macintosh werd gelanceerd in 1984, de NeXT in 1988 en de iPod in 2001. Tussen de lancering van de NeXT en de iPod zit dus een flinke periode die niet in de film wordt behandeld.

Al langer is duidelijk dat Sorkin werkt aan een film over de Apple-oprichter. De film wordt uitgebracht door Sony, dat Steve Wozniak heeft ingehuurd om advies te geven over het leven van Jobs. Zowel George Clooney als Noah Wyle zouden in de race zijn voor de rol van Steve Jobs in de film.

Via SlashFilm

0 Reactie(s) op: Aaron Sorkin's film over Steve Jobs bevat slechts drie scènes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.