Aantal Nederlandse tablet-gebruikers gestegen tot 2,8 miljoen

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 juni 2012 19:41

Nieuws

Maar liefst 2,8 miljoen Nederlanders hadden in het eerste half jaar van 2012 een tablet. Dit aantal lag in december 2011 nog op 1,7 miljoen. Het aantal tabletgebruikers is in een half jaar tijd dus met ruim een miljoen toegenomen. Van de tabletgebruikers heeft het merendeel een iPad.

Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau Intomart GfK. Naast de tablet blijkt ook de smartphone in Nederland populairder te worden. 5,4 miljoen Nederlanders waren vorig jaar in het bezit van een smartphone. Nederland telt inmiddels zes miljoen smartphonegebruikers.

Apps downloaden

De cijfers tonen verder aan dat iPad-gebruikers de meeste apps downloaden. iPad-gebruikers blijken maar liefst twee keer zoveel apps te downloaden als gebruikers van concurrende tablets.

Het verschil is op de smartphonemarkt zelfs nog groter. iPhone-gebruikers blijken maar liefst drie keer zoveel apps te downloaden als gebruikers van andere merken, zoals Android- of Windows Phone-smartphones.

Dagbladen en tijdschriften

De tablet blijkt steeds populairder te worden voor het lezen van dagbladen en tijdschriften. Slechts vier procent van de Nederlandse tabletgebruikers gaf vorig jaar aan hier tijd aan te besteden. Dit percentage is inmiddels gestegen tot 15 procent. Van de smartphonegebruikers zegt zelfs 18 procent dagbladen en tijdschriften digitaal te lezen.

0 Reactie(s) op: Aantal Nederlandse tablet-gebruikers gestegen tot 2,8 miljoen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.