Aan de slag met Facebook Paginabeheer op je iPad

Door: Evi Maquoi | 29 november 2014 09:30

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5

Met de iPad-versie van Facebook blijf je altijd en overal op de hoogte van het reilen en zeilen van je vrienden. En met de totaal vernieuwde app Facebook Paginabeheer kun je ook vanaf de bank in contact blijven met je fans of volgers.

Wellicht heb je wel al een Facebook-account. Toch niet? Dan volstaat het om de eenvoudige registratieprocedure op www.facebook.com te volgen. In deze workshop leggen we je onder andere uit hoe je je Facebook-account met je iPad-adresboek of agenda koppelt, welke privacy-instellingen belangrijk zijn, hoe je privéberichten verstuurt en hoe je kunt voorkomen dat vrienden je taggen in foto's of advertenties. Lees ook: Verrijk je dagelijks leven met 15 social media-apps.

Daarnaast besteden we aandacht aan Facebook Paginabeheer. Dat is een aparte applicatie waarmee je - de naam zegt het al - een Facebook-pagina van je bedrijf, sportclub of hobbyvereniging kunt aanmaken en managen. Via deze app kun je op de voet het aantal likes volgen en statistieken opvragen over je fans.

Op tien jaar groeide Facebook uit van een kleinschalig studentenproject tot een onmisbare app.

1 App installeren

Net een iPad gekocht? Dan moet je Facebook wel nog even handmatig installeren. Ondanks dat de app onmisbaar is voor velen en er allerlei functies verweven zijn met iOS, is het geen gemeengoed en staat ie nog niet vooraf op de iPad geïnstalleerd. Open de App Store, voer Facebook in de zoekbalk in en tik op Gratis en daarna op Installeer. Na de installatie tik je op Open en kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Je kunt Facebook via de browser gebruiken, maar de iPad-app is veel gebruiksvriendelijker.

2 Eenvoudige interface

Zodra je ingelogd bent, krijg je een strakke interface te zien die de nadruk op je nieuwsoverzicht legt. Je kunt heel eenvoudig berichten leuk vinden (liken), van commentaar voorzien of delen. Om door je stream te navigeren, volstaat het om naar boven te vegen. Uiterst rechts vind je een overzicht van vrienden waarmee je kunt chatten. Als je naar rechts veegt, krijg je in de linkermarge toegang tot je Favorieten, Pagina's, Groepen, Apps, Interesses, Overzichten en Instellingen.

Rechts in beeld krijg je een overzicht van vrienden waarmee je kunt chatten.

3 Statusupdate

Om in het Nieuwsoverzicht een statusupdate te maken, volstaat het om helemaal bovenaan te kiezen voor Status. Vervolgens kun je een bericht invoeren en bij Aan: een doelgroep kiezen. Met de pictogrammen onderaan in het venster kun je respectievelijk een foto uploaden, een persoon taggen, een gevoel toevoegen of een locatie aan je status koppelen. Let wel, voor dit laatste moet je de Locatieservices inschakelen, zodat Facebook gebruik mag maken van je gps-waarden. Tik op Plaatsen om een statusupdate te publiceren.

Als je voor het eerst een locatie aan je statusupdate wilt koppelen, moet je eerst de locatieservices inschakelen.

4 Berichten via Messenger

Voorlopig kun je nog een privé-bericht versturen via Facebook zelf, door op de knop met het tekstballonnetje te tikken. Je krijgt wel een voorstel om Facebook Messenger te installeren, met de melding dat berichten binnenkort worden overgeplaatst naar deze app. Met Facebook Messenger kun je gesprekken opfleuren met foto's, je huidige locatie toevoegen, stickers in je berichten kleven of zelfs berichten inspreken. In de linkerkolom zie je de meest recente conversaties. Gebruik de knoppen onderaan in de balk om extra's toe te voegen.

Via Facebook Messenger kun je chatten met je vrienden.

1 Reactie(s) op: Aan de slag met Facebook Paginabeheer op je iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 december 2014 11:48 Anoniem
  Ik heb de beheer app van FB al en mijn eigen pagina hangt er al aan. Maar nu ben ik beheerder geworden van een andere pagina. Hoe kan ik die aan de beheerapp koppelen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.