8 tips om goedkoop een reis te boeken

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 14 oktober 2016 07:20

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Op vakantie gaan doen we natuurlijk allemaal graag, maar te veel geld uitgeven natuurlijk niet. Ben je net weggeweest en schrok je van de prijzen? Of mag jij nog lekker een (paar) weekje(s) weg? Voorkom dan voortaan dat je de hoofdprijs betaalt voor een vakantie die ook een stuk goedkoper had gekund. We kunnen natuurlijk geen wonderen verrichten, maar door het nemen van de juiste beslissingen en het boeken op het juiste moment en op de juiste manier, kun je eenvoudig vele euro’s besparen.

Tip 01: Wees flexibel

De allerbeste tip die we je kunnen geven is: wees flexibel als het om je reisdata gaat. Als je besluit dat je met het vliegtuig op zaterdag 20 augustus wilt vertrekken, en op zondag 4 september terug wilt komen, dan kunnen we je op een briefje geven dat je honderden euro’s aan het verspillen bent. Lees ook: 15 tips om veilig de vakantie door te komen.

Waarom? Ten eerste omdat in het weekend vliegen standaard duurder is dan doordeweeks, ten tweede omdat de tarieven per dag sowieso enorm fluctueren. Wees daarom flexibel in je reisdata, besluit wanneer je ongeveer wilt vertrekken en ongeveer wilt terugkomen. Op sites als www.skyscanner.nl kun je bij de datum bijvoorbeeld opgeven: De hele maand. Op die manier zie je in één oogopslag op welke dag vertrekken en terugkomen het goedkoopst is, en zo bespaar je onmiddellijk geld. Nu kan een maand speling wel iets té flexibel zijn, maar je kunt erg snel zien welke dagen goedkoper zijn dan andere dagen.

Tip 01 Stel je reisdag niet van tevoren vast, wees flexibel.

Tip 02: Route en tijd

Er wordt vaak geroepen dat een retourtje áltijd goedkoper is dan twee enkeltjes. Dit is meestal waar, maar niet altijd. Het loont de moeite om in ieder geval te controleren of voor jouw reis twee enkeltjes niet goedkoper zijn. Ook kan een extra tussenstop geld schelen. Vlieg je bijvoorbeeld naar Los Angeles, dan kan het zomaar een paar honderd euro goedkoper zijn om een tussenstop te maken in New York (dat geld kun je dan gebruiken om daar een paar dagen te blijven, ook leuk!). En hoelang je van tevoren moet boeken? Daar zijn de meningen over verdeeld. Last minutes zijn in ieder geval vooral een marketingtrucje en vroegboeken is ook niet altijd voordeliger. Begin gewoon op tijd met zoeken en houd het prijsniveau in de gaten.

Tip 02 Soms kan een tussenstop je honderden euro’s schelen, hoe onlogisch dat ook is.

Tip 03: Veilingen

Een fantastische manier om goedkoop op vakantie te gaan is door gebruik te maken van veilingsites zoals VakantieVeilingen.nl. Hoewel dit je echt bakken met geld kan schelen, verwijzen we wel direct terug naar tip 1: wees flexibel. Een veilingsite voor vakanties is alleen leuk als het je niet zoveel uitmaakt waar je heen gaat en je (soms) ook bereid bent om genoegen te nemen met iets minder comfort. Dat wil echt niet zeggen dat je de zomer door moet brengen in een lekkend prutshutje in Jipsingboermussel, want je vindt ook (juist) gewoon reizen naar Ibiza, Spanje, Frankrijk enzovoort. Je hebt alleen een stuk minder controle en dan helpt het enorm bij je vakantieplezier om wat principes te laten varen. Kleine veilingtip: zoek op reisbureau-sites op wat een vergelijkbare reis op de ‘normale’ manier kost, bedenk wat je er maximaal via zo’n veiling voor over hebt en bied pas in de laatste seconde.

Tip 03 Een veilingsite kan heel veel geld schelen, maar dan moet je wél flexibel zijn.
Zoek op reisbureau-sites op wat een vergelijkbare reis op de ‘normale’ manier kost

Tip 04: Boek combinaties

Of je nu op reis wilt met de auto of met het vliegtuig, naar Amsterdam of naar Italië, in een hotel, bungalow of een resort … het is verstandig om zo veel mogelijk in combinaties te boeken. Reisbureaus als Expedia bieden je de mogelijkheid om combinaties te boeken – bijvoorbeeld een vliegreis met hotel en huurauto – waarbij de korting ten opzichte van al deze dingen individueel boeken kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Bizarre tip: het komt zelfs weleens voor dat de stapelkorting zo hoog oploopt, dat de reis goedkoper is mét huurauto dan zonder. Wij hebben weleens doodleuk een huurauto geboekt voor de korting, maar nooit opgehaald (of je er een sympathieke reiziger van wordt is een tweede). Overigens, staar je ook weer niet blind op de combinaties, meer hierover in tip 5.

Tip 04 Een vliegreis, hotel én auto tegelijk boeken is soms veel goedkoper dan los.

0 Reactie(s) op: 8 tips om goedkoop een reis te boeken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.