8 mythes over de smartwatch-revolutie

Door: mike-elgan | 27 maart 2013 09:14

Mac

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

De smartwatch bestaat al en bijna iedereen komt met een nieuw model dit jaar. Tegen de tijd dat de iWatch het levenslicht ziet, kan de markt al goed verzadigd zijn. Over deze gadgetrevolutie doen de wildste verhalen de ronde. We zetten de 8 grootste op een rij.

De smartwatch is een horloge met internetverbinding (getetherd via de smartphone of rechtstreeks) die apps kan draaien. Het concept is in opkomst. Nadat ‘uitlekte’ dat Apple aan zo’n gadget werkt, volgden ook berichten dat Samsung en Google een smartphonehorloge overwegen.

In de Financial Times was deze week te lezen dat Google’s Android-ontwikkelaars ook aan zo’n apparaat sleutelen. Sterker nog, de smartwatch zou snel de markt opkomen, mogelijk dit jaar nog, en zelfs aangekondigd kunnen worden tijdens het jaarlijkse ontwikkelaarscongres Google I/O dat dit jaar in mei plaatsvindt.

Samsung zou al jaren aan een smartwatch werken en Sony kwam al eerder met zo’n gadget die zelfs de naam ‘smartwatch’ droeg. Dit is een horloge die enkele basisfunctionaliteiten van de smartphone heeft. Het apparaat koppel je dan ook aan je (Android-)smartphone. Volgens Sony staan er meer dan 200 apps die voor de smartwatch zijn ontworpen in Google’s app-winkel Play.

Ook komt de Pebble eraan, een horloge met e-paper-scherm waardoor het uurwerk volledig aanpasbaar is. Via Bluetooth is deze smartwatch te verbinden met iOS of Android. En Chinees bedrijf Gouke introduceert deze zomer een Android-versie van zijn smartwatch Bambook en komt ook met een versie die Firefox OS draait. Verder zijn er tal van andere apparaten als de Cookoo, I’m Watch, MetaWatch en Martian Smart Watch.

Deskundigen, journalisten en bloggers schrijven momenteel veel over deze nieuwe categorie apparaten. Maar bij veel toekomstvoorspellingen over de smartwatch kunnen kanttekeningen worden geplaatst, als ze er al niet helemaal naast zitten. We zetten de 8 grootste mythes over de smartwatch-revolutie op een rij.

Mythe 1: Er komt geen smartwatch-revolutie

Sterker nog, de revolutie is al begonnen. Als de concurrentiestrijd losbarst - alle grote spelers komen met minstens één smartwatch - zullen bedrijven zich richten op de beste features tegen redelijke prijzen, net zoals we eerder zagen bij de smartphonerevolutie. Dit levert een nieuwe productcategorie op waardoor consumenten volop keuze hebben en er door opbloeiende interesse innovatie plaatsvindt en nieuwe applicaties worden ontwikkeld.

Mythe 2: Deze gadgets mislukken, want eerdere generaties sloegen ook niet aan

Smartwatches mislukken niet omdat bijna niemand de huidige generatie draagt. Niemand draagt ze omdat smartwatches tot nu toe mensen niet enthousiast hebben gekregen. En dat komt doordat de huidige generatie niet de juiste combinatie van features, prestaties en prijs bieden. Dat kan wel eens heel anders zijn met de nieuwe generatie van hoopgevende fabrikanten als Apple en Samsung die vaker voor verrassingen hebben gezorgd.

0 Reactie(s) op: 8 mythes over de smartwatch-revolutie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.