8 apps voor de moderne IT-manager

Door: Redactie Computer!Totaal | 07 november 2012 09:03

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7
  8. pagina 8

Veel IT-managers hebben hun BlackBerry terzijde geschoven en wandelen met een iPhone en/of iPad over hun afdeling. Bij zo’n hip apparaat hoort natuurlijk innovatieve software. In dit artikel volgen acht gedurfde apps om alvast op 2013 voorbereid te zijn.

1. Taken beheren met Clear (iPhone)

Clear (EUR 1,79) is een app die de standaard takenlijst binnen iOS op spectaculaire wijze heeft vernieuwd.

De app oogt erg minimalistisch. Geen onduidelijke knoppenbalken, menu's of andere poespas. Je krijgt enkel de informatie te zien die daadwerkelijk belangrijk is en verder niets. Een nieuwe taak toevoegen, afstrepen of verwijderen doe je door te swipen (vegen) over het scherm. Dit swipen werkt heel natuurgetrouw en went erg snel.

De app bestaat uit drie lagen. In de eerste laag vind je informatie over hoe de app werkt en kun je de instellingen aanpassen of een ander thema kiezen. In de tweede laag kun je verschillende lijstjes aanmaken en in de derde laag staan de taken. Je kunt gemakkelijk de volgorde van de taken veranderen. De bovenste taken in het lijstje zijn donkerder dan de onderste. Zo krijg je een goede indruk van de belangrijkste taken.

Conclusie

Clear is een pareltje. De interface werkt erg intuïtief en wanneer je gewend bent aan het swipen beleef je veel plezier aan deze app. Het enige nadeel is dat het niet mogelijk is om je taken te delen met anderen en dat je de app niet in landschapsmodus kunt gebruiken. Ook op gebied herinneringen zijn andere apps uitgebreider, maar deze kunnen niet tippen aan het uiterlijk van dit juweeltje.

0 Reactie(s) op: 8 apps voor de moderne IT-manager

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.