7 foute clouds

Door: kristian-van-tuil | 21 juni 2012 13:34

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7

Cloud computing mag dan door leveranciers worden betiteld als de volgende logische stap in IT-architectuur, dat wil nog niet zeggen dat deze vorm van het aanbieden van storage en applicaties perfect is. Deze cloudsystemen zijn verre van ideaal of zelfs schadelijk voor jouw bedrijf. Kijk uit voor deze foute clouds!

1. De Amerikaanse cloud

Het lijkt aantrekkelijk om als bedrijf je data bij een goedkope Amerikaanse leverancier onder te brengen, maar bij deze vorm van hosting zit een flinke adder onder het gras. Door toedoen van de in 2003 ingevoerde Patriot Act is het namelijk voor Amerikaanse rechtshandhavers mogelijk om door de data van Europese bedrijven op Amerikaanse servers te grasduinen onder het mom van de strijd tegen het terrorisme. Misschien vind jij het niet erg dat jouw data ingezien kan worden door FBI- en CIA-agenten, maar denken jouw klanten daar net zo over?

De Patriot Act en de gevolgen voor Europese bedrijven zijn al jaren voer van discussie. Onder welke omstandigheden mogen de Amerikanen jouw data in en hoe vaak gebeurt dat? Mogen de Amerikanen zich ook toegang verschaffen tot Europese servers van bedrijven die onder een Amerikaans moederconcern vallen? Het laatste nieuws is dat Europese overheden net zo goed in de servers van bedrijven kijken, dus wat dat betreft zijn ‘wij’ eigenlijk geen haar beter.

De protesten tegen de omstreden Patriot Act zijn niet van de lucht. Foto: Flickr/crazbabe21

0 Reactie(s) op: 7 foute clouds

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.