50 beste apps voor meerdere platformen

Door: mark-swarts | 27 april 2011 11:40

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

De afgelopen paar jaar lijken softwaremakers actiever met het produceren van goede applicaties voor de mobiele telefoon dan voor de computer. Diverse namen die u kent uit de rekken met 'Windows-programma's', duiken nu opeens op als app voor uw iPhone, Android of BlackBerry. Maar ook nieuwe en onbekende programmaatjes, blijken een groot publiek te kunnen trekken met slimme en nuttige apps. Vaak komen deze beschikbaar voor meerdere besturingssystemen. Wij hebben de 50 beste apps voor u op een rijtje gezet!

1. Dropbox

Altijd en overal uw documenten, foto's en muziek bij de hand: met Dropbox bent u er zeker van. Deze slimme app synchroniseert de bestanden die u in de Dropbox-map stopt non-stop met alle computers, mobiele telefoons en de online persoonlijke pagina. Wat u op uw laptop typt en opslaat in de Dropbox, is enkele seconden later te openen op elk ander apparaat met Dropbox. U krijgt gratis 2 GB opslag tot uw beschikking, wat tegen betaling is uit te breiden. Elke door u aangedragen extra gebruiker levert 250 MB gratis ruimte extra op!

Prijs: gratis

Platform: iPhone; iPad; Android; BlackBerry.

Dropbox: een online schijf, altijd en overal toegankelijk.

2. Bump

Vergeet het maken van vCards in Outlook. Voortaan maakt u digitale visitekaartjes met de Bumb-app. Het idee is simpel: open op uw Android of iPhone de app Bumb, bots lichtjes de mobieltjes tegen elkaar en wissel contactgegevens, foto's en andere bestanden direct uit. U hoeft alleen de bestandsoverdracht nog te bevestigen en klaar is Kees. De toekomst voor deze app ziet er rooskleurig uit. Zo moet u geld kunnen overmaken met een enkele 'bumb' en is een tik tegen een anders telefoon genoeg om Facebook-vrienden te worden. Deze gratis alleskunner doet het invullen van gegevensformulieren vergeten!

Prijs: gratis

Platform: iPhone; Android.

Tik uw vriend z'n telefoon aan en Bump neemt bestanden zelf over.

3. Documents To Go

Stel: u zit in de trein en krijgt op uw mobiel via de mail een documentje binnen dat nog snel bekeken of bewerkt moet worden. Dan hebt u baat bij Documents To Go, waarmee u Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden kunt openen, bewerken en opslaan. De gratis versie kan slechts documenten openen en leesbaar maken. Wilt u de volledige versie waarin u kunt typen, pdf's maken en opslaan waar u maar wilt, dan zult u meestal ongeveer tien euro moeten neertellen. Een gratis desktop-applicatie voor de computer zorgt voor synchronisatie van bestanden en complete mappen, zodat u altijd de juiste documenten bij de hand hebt.

Prijs: gratis - € 15

Platform: iPhone; iPad; Android; BlackBerry; Symbian; Web OS; Windows Mobile; Maemo.

Documents To Go brengt een Office-pakket naar uw telefoon.

4. ES File Explorer of iFiles

Een verkenner op uw smartphone is ontzettend handig, aangezien deze vaak niet standaard aanwezig is. Hiermee zijn bestanden snel te vinden, te kopiëren en te verplaatsen. Met ES File Explorer voor Android en iFiles voor de iPhone, downloadt u niet alleen een lokale verkenner, maar is ook uw thuisnetwerk of zakelijk netwerk te verkennen via de wifi-verkenner. Ook een Bluetooth-verbinding is eenvoudig gelegd. Als u vaak gebruikmaakt van een ftp-server om bestanden tijdelijk te bewaren, dan zit u ook goed met deze apps. Vul de inloggegevens in, maak verbinding met de server en kopieer vanuit de verkenner direct bestanden.

Prijs: gratis (ESFE) - € 2,40 (iFiles)

Platform: iPhone; Android.

Met een verkenner werkt u sneller en krijgt u toegang tot het lokale netwerk.

5. PdaNet

Onderweg geen internetverbinding voor uw laptop bij de hand, maar wel op uw mobiel? Met PdaNet legt u snel en eenvoudig een hotspot aan voor uw computer. Sluit de telefoon op de computer aan via usb of Bluetooth en geef internettoegang aan het systeem. Uw mobiel dient een internetverbinding te hebben via het 3G-netwerk, wifi of VPN. Afhankelijk van uw mobiel abonnement, kan de computer maximaal gebruikmaken van de verbinding (tot ongeveer 35 Mbps). De app is gratis, maar na de trialperiode verschijnt een reclamebericht in beeld. Aanschaf van de software is vereist om dit weg te krijgen.

Prijs: gratis (trial) - € 25

Platform: iPhone; Android; BlackBerry; Web OS; Windows Mobile.

Maak van uw computer een persoonlijke hotspot met PdaNet.

0 Reactie(s) op: 50 beste apps voor meerdere platformen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.