5 vragen over avontuurlijk smartphone merk Adaia

Door: matthijs-van-den-broek | 05 juli 2013 08:21

Mac

Meerdere ex-werknemers van grote smartphone fabrikanten nemen het heft in eigen hand en proberen de smartphonemarkt op te schudden met nieuwe merken. Vorige maand lanceerde Adaia, uit de koker van ex-Nokia medewerker Heikki Sarajärvi. 5 vragen over dit nieuwe merk.

We schreven eerder over Kazam, het nieuwe smartphone merk uit de koker van twee ex-managementteam leaden van HTC in Engeland, dat zich heel erg op service wil gaan richten. En nu is er dus Adaia.

1 Adaia. Waarin gaat het bedrijf zich vooral onderscheiden?

Premium. Het bedrijf wil zich onderscheiden door in te zetten op avonturiers en mensen die HEEL VEEL van een smartphone vragen. Zo zouden de smartphones van Adaia volledig schokbestendig zijn, 10 meter diep in zeewater nog steeds kunnen overleven, en op grote hoogten (9000 meter) nog steeds moeten blijven draaien. Daarnaast zouden de Adaia smartphones ook satelietverbindingsmogelijkheden moeten hebben, en bijvoorbeeld een verwisselbare accu. Tijdens het verwisselen blijft de telefoon actief door een interne accu die het tijdelijk overneemt.

2 Op welk besturingssysteem draaien de Adaia telefoons?

Het team achter Adaia laat weten dat het toestel op de nieuwste versie van Android zal draaien, zodat je lekker 'Fast & Furious kunt spelen als je op het vliegveld op je vlucht zit te wachten'.

3 Wat gaan de smartphones van Adaia kosten?

Tussen de 1000 en 5000 euro. Das een behoorlijke "premium" prijs, vinden jullie ook niet?

4 Hoeveel kans maken ze?

De telefoons zijn ontworpen door BMW Designworks USA en de telefoons zijn door Elektrobit in elkaar gesleuteld. Er wordt dus gewerkt met mooie partners maar dat is geen garantie voor succes. Er zijn waarschijnlijk niet zo heel veel avonturiers die zo veel vragen van een smartphone als het team van Adaia.

De concurrentie in de smartphone markt is moordend, Samsung brengt het ene na het ander model uit waaronder ook meer "outdoor modellen" die tegen stof, water en vallen kunnen, Sony heeft er ook een paar opgelijnd die tegen een stootje kunnen. Verder kost een toffe smartphone case die ervoor zorgt dat je met een SUV over je smartphone heen kunt rijden en er daarna weer lachend mee belt, ongeveer 90 dollar....

Maar goed, mochten de telefoons er echt heel erg goed uitzien en als het team het voor elkaar krijgt om alle "wensen voor wilde mensen" in de telefoon te proppen, dan is er waarschijnlijk wel markt voor. Moeten ze wel een beetje laag in die premium prijs gaan zitten, want 5000 euro lijkt me een beetje veel.

5 Wanneer komt de eerste Adaia telefoon beschikbaar?

De eerste telefoon van Adaia zou volgend jaar moeten verschijnen en zal in ieder geval in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Finland worden uitgebracht.

0 Reactie(s) op: 5 vragen over avontuurlijk smartphone merk Adaia

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.