5 nieuwe onaangename iPhone 5 geruchten

Door: kristian-van-tuil | 21 september 2011 10:22

Nieuws

De iPhone 5 is nu al mega populair, maar we weten nog verdraaid weinig van de nieuwste smartphone van Apple. Al maanden worden we over het toestel in het ongewisse gelaten. Wat zijn de laatste geruchten en wat zouden deze voor het uiteindelijke apparaat betekenen?

De nog te onthullen iPhone 5 breekt alle records. Nog nooit is er zoveel over een product gespeculeerd als over de nieuwste smartphone van Apple. Maar als we moeten afgaan op officiële bronnen, weten we eigenlijk nog helemaal niets. Toch hopen we aan de hand van de laatste geruchten rond het toestel wat te kunnen zeggen over de gadget. Wat we tot nog toe menen te weten, vind je in dit artikel opgesomd.

Lees ook:

5 onheilspellende iPhone 5 geruchten

5 gewaagde iPhone 5 geruchten

7 ingrediënten voor het succes van Apple

iPhone 5 zet Samsung onder druk

1. 'De productie is vertraagd'

Maandag verscheen wereldwijd in het nieuws dat de productie van de iPhone 5 vertraagd zou zijn omdat er problemen zijn met het ontwerp en de productie. Daarbij zou de beoogde lancering van het toestel in oktober, hoewel deze nog niet officieel bevestigd is door Apple, in gevaar komen.

Volgens onze collega's van zustersite PCWorld is de vertraging met name te wijten aan het nieuwe, druppelvormige ontwerp van het toestel. Apple zou op de beoogde lanceerdatum van 7 oktober 10 miljoen toestellen klaar willen hebben liggen, maar dat aantal zou mogelijk niet behaald worden.

Website 9to5Mac meldt dat de iPhone 5 een groter scherm heeft dan zijn voorganger en een stuk lichter zal zijn. Hoe het toestel eruit komt te zien en wat de specificatie zullen zijn weten we nog niet, maar we zagen wel dat hoesjesfabrikant CaseMate deze week per ongeluk alvast een aantal iPhone 5-hoesjes op zijn site plaatste.

2. 'Eerst de iPhone 4S, dan pas de iPhone 5'

Het is nog allerminst zeker dat Apple in oktober een iPhone 5 gaat presenteren. Volgens bronnen zou het net zo goed om een verbeterde versie van de iPhone 4 kunnen gaan: een iPhone 4S. Met zo'n toestel zou Apple hetzelfde trucje als met de opvolger van de iPhone 3G uit 2008 uit kunnen halen, namelijk dat een jaar later niet de iPhone 4 werd uitgebracht, maar de snellere versie van de 3G: de 3GS. Naast een snellere processor en wat kleine verbeteringen in de functionaliteit, verschilde deze telefoon weinig van zijn voorganger.

Analisten spraken eerder de verwachting uit dat een iPhone 4S in oktober het licht zou kunnen gaan zien. Op het moment dat dit toestel uitgebracht wordt, zal Apple de prijs van de iPhone 4 halveren, samen met het interne geheugen. Dat verklaart direct waarom Apple afgelopen maanden met allerlei acties bij telco's van de overtollige 3GS-toestellen af wilde komen. Zo wordt een iPhone 3GS nu gratis bij ieder tweejarig Amerikaans AT&T-contract geleverd.

Hetzelfde AT&T zou afgelopen weekend een screenshot van de iPhone 4S in zijn productiesysteem in zowel zwart als wit ontwerp gelekt hebben, zo werd Engadget getipt. Ook een Chinese leverancier denkt niet dat er snel een waardige opvolger komt. Zou het dan toch gaan gebeuren dat we minimaal tot volgend jaar zomer op de iPhone 5 moeten gaan wachten?

3. 'Samsung blokkeert verkoop iPhone 5'

Samsung zou het feestje van Apple willen verstieren door de verkoop van het nieuwste toestel te laten verbieden. Hiermee zou de Koreaanse technologiereus wraak willen nemen voor het verbod van de Samsung Galaxy 10.1 tab vorige maand. De zakenkrant Korea Times berichtte dit weekend dat Samsung van plan is Apple aan te klagen vanwege patentinbreuk in de iPhone 5. Zo zou Apple zonder toestemming draadloze technologie van de Koreanen gaan toepassen. In een eerder stadium werden ook de iPhone 4, iPad 2 en iPhone Touch om dezelfde reden door Samsung onder vuur genomen. Momenteel lopen er zo'n 23 rechtszaken tussen de twee kemphanen in verschillende landen. Opvallend genoeg is Apple de grootste klant van Samsung. Veel onderdelen in de i-apparaten zijn van Samsung afkomstig.

4. 'NFC-chip iPhone 5 krijgt geen ondersteuning voor Google Wallet'

Een van de meest baanbrekende veranderingen in het ontwerp van de iPhone 5 zou de introductie van een NFC-betaalchip zijn. Met zo'n chip kun je net als met een ov-chipkaart bij poortjes in winkels voor producten en diensten betalen. Bij gebruik van NFC wordt een draadloos signaal met betaalinformatie in een korte afstand (max. 10 centimeter) vanaf de NFC-chip in de telefoon naar een NFC-tag in een winkel gestuurd.

Een van de laatste softwaretoepassingen die actief gebruikt maakt van de NFC-mogelijkheden is Google Wallet, dat maandag officieel werd aangekondigd. Met Google Wallet kunnen bezitters van een creditcard met behulp van hun voor NFC geschikt gemaakte smartphone via zogenaamde PayPass-apparaten in Amerikaanse winkels betalen. Leuk initiatief, maar wie de aankondigingen rond Google Wallet goed leest, constateert dat voorlopig alleen Google's eigen Nexus S-smartphone voor de dienst geschikt is. Vette pech voor de iPhone 5.

5. 'iPhone 5 zorgt voor uitstel iPad 3'

Het zou zomaar kunnen dat Apple in oktober niet één, maar zelfs twee iPhones uitbrengt. Waarom geen iPhone 4S én een iPhone 5 introduceren als dat kan? Mocht dit zo zijn, dan zou Apple weleens kunnen besluiten tot het uitstellen van de iPad 3, zo zegt een analist van zakenbank J.P. Morgan.

"Afgelopen maanden was de verwachting onder investeerders dat de iPad 3 voor de feestdagen zou verschijnen", laat J.P. Morgan's Mark Moskowitz weten in een notitie aan cliënten van de bank. "Ons onderzoek wijst uit dat zo'n apparaat niet in de planning staat om dit jaar in productie te gaan. [...] Er zijn prototypes gesignaleerd, maar uit gesprekken met industrievertegenwoordigers zal een nieuw apparaat pas ergens in 2012 op de markt komen."

Apple zou zich eind dit jaar voornamelijk willen richten op twee nieuwe iPhones en niet op een nieuwe iPad, waarvan het huidige model (de iPad 2) nog steeds ongekend succesvol is. Nu Apple kennelijk heeft besloten om de iPad 3 uit te stellen naar 2012, heeft het bedrijf meer tijd om rustig te analyseren wat Microsoft met Windows 8 op tablets beoogt.

0 Reactie(s) op: 5 nieuwe onaangename iPhone 5 geruchten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.