5 must-have games uit de Mac App Store

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 juni 2013 16:48

Nieuws

De Mac App Store biedt allerlei sterke games aan voor de Mac. Maar welke games zijn nou eigenlijk het downloaden waard? Wij hebben vijf van deze App Store-juweeltjes voor je op een rij gezet!

Cubemen

Cubemen is een strategische game waarin je de strijd aan gaat met een vijandig leger. De game daagt je uit goed na te denken over de strategie die jij hanteert om de vijand te verslaan. Ieder level is namelijk weer net even anders, waardoor het aanhouden van één vaste strategie niet altijd de juiste werkwijze is. Zo hebben sommige units een aanzienlijk groter bereik dan anderen. Zet de vijand soldaten in die verder kunnen schieten dan die van jou? Dan bestaat de kans dat jouw volledig leger al uitgemoord is voordat jij ook maar de kans hebt een schot te lossen. Denk daarom goed na over het type eenheden dat je bouwt. Zowel jouw soldaten als die van de tegenstander zijn volledig opgebouwd uit blokjes, wat de naam van de game verklaard. Schiet je een vijand neer? Dan verzamel je automatisch een aantal van de blokjes waaruit de soldaat is opgebouwd. Deze blokjes kan je vervolgens gebruiken nieuwe eenheden te bouwen. Cubemen is een leuke, maar zeker niet eenvoudige game. Een aanrader dus voor wie van een uitdaging houdt. De game is voor 89 eurocent in de Mac App Store te koop.

Alleen met de juiste strategie lukt het je de vijand in de pan te hakken

Bubble

Hoe goed kan jij anticiperen? Bubble is een game waarin je anticiperend vermogen flink op de proef wordt gesteld. Je krijgt in de game een veld vol met gekleurde bubbels gepresenteerd. Zodra twee of meer bubbels met elkaar in direct contact komen kan je deze laten ontploffen. Hoe meer bubbels je in één keer van het veld verwijdert, hoe meer punten je hiervoor krijgt. Het is bedoeling dat je een zo'n hoog mogelijke score neerzet. Let echter goed op welke bubbels je wanneer laat ontploffen. Zodra je een bubbel aan de onderzijde verwijdert zakt de rij met bubbels om de lege ruimte op te vullen. De positie van de bubbels verandert hierdoor. Door goed te anticiperen kan je op deze manier de bubbels op de juiste positie zetten. Maak je een fout? Dan is het zo maar mogelijk dat je vast zit en het veld dus niet leeg kunt spelen. Bubble is een leuke en verslavende game waarmee je ook nog eens leert goed te anticiperen. De game is gratis beschikbaar in de Mac App Store.

Probeer door goed te anticiperen alle bubbels op de juiste plek te krijgen zodat je het veld kunt leegspelen

Super Mega Worm

Super Mega Worm is een game met een origineel concept. Je bent in het spel een mega grote worm die zich een weg baant door de grond. De worm heeft één groot probleem, hij heeft namelijk altijd honger. Aan jouw de taak die honger te stillen door zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen, auto's, koeien, vliegtuigen en andere dingen op te eten. De game bevat twee modi: Adventure en Time Attack. De Adventure-modus daagt je uit zo lang mogelijk in leven te blijven door voldoende voedsel te verzamelen. Naar mate je verder in het level komt krijg je steeds meer honger. Kan jij snel genoeg voedsel verzamelen om in leven te blijven en een hoge score neer te zetten? In de Time Attack-modus moet je in een beperkte hoeveelheid tijd een zo'n hoog mogelijk score neerzetten. Super Mega Worm is een originele en leuke game. De game is voor 2,69 euro in de Mac App Store te koop.

Kan jij voldoende mensen, auto's, dieren of andere dingen opeten om in leven te blijven?

Motorbike

Houd je van behendigheidsspelletjes? Dan is Motorbike een leuke game voor jou. Je rijdt in de game op een trialmotor, een superlichte en daardoor nauwkeurig te manoeuvreren crossmotor. Het doel is simpel: bereik in ieder level de finish in een zo kort mogelijke tijd. Eenvoudig is dit echter niet. Onderweg kom je namelijk allerlei obstakels tegen. Denk hierbij aan schansen, en blokken waar je overheen moet rijden, maar ook aan tonnen die uit de lucht komen vallen of explosieven die je moet zien te ontwijken. De obstakels zijn erg divers, waardoor je nooit weet wat je kunt verwachten. Je behendigheid wordt dan ook flink op de proef gesteld. Het kan uiteraard erg frustrerend zijn als je dat ene level steeds niet weet te halen. Motorbike is dan ook een verslavend spel waar je al snel (veel te) lang achter zit. De volledige game is voor 4,49 euro te koop in de Mac App Store. Je kunt ook eerst de gratis lite-versie uitproberen.

Ben jij behendig genoeg om op de motor alle obstakels te ontwijken?

Cubes

Cubes is een erg aparte en originele game. In Cubes ben je een kubus die allerlei levels moet doorlopen. Onderweg kom je obstakels tegen die je zult moeten overwinnen. Om dit te doen zul je gebruik moeten maken van je omgeving. Zo kan je bijvoorbeeld blokjes vastpakken en verslepen. Plaats de blokken in de juiste positie zodat de kubus het obstakel kan passeren. Kan jij je veilig een weg banen door Cube World? Cubes is een leuke, maar zeker niet eenvoudige game. Je kunt soms flink lang bezig zijn de volgende checkpoint te bereiken. Houd jij van een uitdaging? Dan is Cubes voor jou een aanrader. De game is gratis beschikbaar in de Mac App Store.

Ontwijk alle obstakels en maak gebruik van je omgeving om de finish te bereiken

0 Reactie(s) op: 5 must-have games uit de Mac App Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.