5 miljoen dollar claim: Apple aangeklaagd om defect iPhone 4

Door: matthijs-van-den-broek | 15 mei 2013 09:39

iPad

Een vrouw uit Florida bereidt een aanklacht voor van 5 miljoen dollar tegen Apple. Reden: de aan-uit knop van de iPhone 4 gaat snel kapot, en Apple wist van dat probleem, maar weigert het op te lossen.

De vrouw, Debra Hilton, bereidt een zogeheten "class action suit" voor, waarbij mogelijk duizenden "gedupeerden" kunnen aansluiten. In een class action suit kan een bedrijf aangeklaagd worden uit naam van alle getroffen gebruikers, voor een totaalbedrag van 5 miljoen dollar in dit geval.

Bij GigaOm hebben ze de volledige aanklacht te pakken en online gezet, daaruit valt onder meer op te maken dat het defect aan de iPhone 4, al dan niet toevallig vooral voorkomt na een jaar van gebruik. Dat is het moment waarop de garantietermijn meestal is afgelopen. Ten tijde van de iPhone 4 introductie werden contracten meestal afgesloten voor 2 jaar.

Het "bewijs" dat Hilton aandraagt, komt van verscheidene fora en van verschillende reparatie-experts. Maar het lijkt niet al te 'hard' als we kijken naar de opzet vanuit Apple die in het spel zou zijn.

Apple heeft in allerlei reclame- en advertentie-uitingen hoog opgegeven over de fantastische kwaliteit van de iPhone 4, en dat is misleidend, vindt Hilton en mogelijk met haar dus duizenden anderen.

Apple Power Button Lawsuit

0 Reactie(s) op: 5 miljoen dollar claim: Apple aangeklaagd om defect iPhone 4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.