5 Mac-apps om sneller en beter te kunnen werken

Door: Wouter Hoeffnagel | 13 juni 2013 12:44

Nieuws

Door sneller te kunnen werken met je Mac kan je veel tijd besparen. De Mac App Store biedt je een groot aantal apps aan die claimen je te helpen taken sneller of beter uit te voeren op je Mac. Welke apps zijn nou echt de moeite waard? MacWorld zocht het voor je uit.

1. CheatSheet

Je kunt allerlei sneltoetsen en toetsencombinaties gebruiken om op de Mac features te activeren, apps op te roepen of andere acties uit te voeren. De lijst met beschikbare sneltoetsen is groot. Vergeet jij wel eens welke combinatie je moet gebruiken om die ene actie die jij nodig hebt uit te voeren? CheatSheet helpt je door je een handig overzicht te geven van alle sneltoetsen die je op de Mac kunt gebruiken. Het overzicht is beschikbaar zodra je de 'Apple-toets' indrukt. CheatSheet is gratis in de Mac App Store te downloaden.

Druk op de Apple-toets om alle sneltoetsen voor de app die open staat te bekijken

2. Producteev

Werk jij voor school of je werk wel eens aan grotere projecten? Dan weet jij dat het een uitdaging kan zijn het overzicht te houden over dit soort projecten. Zeker als je samen moet werken met anderen kan het zo maar gebeuren dat bepaalde taken niet worden uitgevoerd. Producteev helpt je bij het maken van een overzichtelijke planning, waardoor je zeker weet dat taken niet blijven liggen. Je kunt andere gebruikers toevoegen aan een project, waardoor ook zij toegang krijgen tot takenlijst. Is een taak door iemand uitgevoerd? Dan kan deze simpelweg worden afgevinkt, waardoor dit voor iedereen direct duidelijk is. Het dubbel uitvoeren van taken behoort met Producteev dan ook tot het verleden! Het is ook mogelijk via de app te overleggen met teamleden. Ieder teamlid kan het gesprek eenvoudig teruglezen, waardoor iedereen over dezelfde informatie beschikt. Producteev is gratis beschikbaar in de Mac App Store.

Producteev helpt je het overzicht te behouden over projecten waar je aan werkt

3. Cloud

Cloud maakt het delen van bestanden supereenvoudig. De app plaatst een icoon in de menubalk van je Mac. Wil je een bestand delen? Sleep dit bestand dan simpelweg naar het icoon om deze te uploaden. Cloud plaatst automatisch een link naar het bestand op je clipboard. Je hoeft dus alleen nog maar deze link in bijvoorbeeld een e-mailbericht, Tweet, of chatbericht te plakken om het bestand te kunnen delen met een bekende. Een handige app dus! Cloud is gratis te downloaden in de Mac App Store.

Cloud maakt het delen van bestanden supereenvoudig

4. PhoneLog

Iedereen voert wel eens een belangrijk telefoongesprek waarin dingen worden gezegd die je wilt opschrijven zodat je ze niet vergeet. Heb je bijvoorbeeld klachten over een product dat je hebt aangeschaft of de kwaliteit van je internetverbinding? Dan is het handig op te schrijven met wie je wanneer hebt gesproken en welke afspraken je hebt gemaakt. Hoe zorg je echter dat deze informatie vervolgens niet kwijtraakt? PhoneLog helpt je. De app maakt het mogelijk een nauwkeurig overzicht op te stellen van belangrijke telefoongesprekken die je hebt bewaard. Zo kan je invoeren met welk bedrijf je hebt gesproken, welke werknemer je precies aan de lijn hebt gehad en wanneer het gesprek heeft plaatsgevonden. Daarnaast kan je notities maken bij het gesprek, waarin je bijvoorbeeld kunt beschrijven hoe het gesprek is verlopen en wat je hebt afgesproken. De notities worden opgeslagen in een handig overzicht, waardoor je deze eenvoudig weer kunt terugvinden. PhoneLog is een handige app die misverstanden kan voorkomen. De app is gratis beschikbaar in de Mac App Store.

Houd nauwkeurig bij wat je hebt besproken in een telefoongesprek met Phone Log

5. Found

Spotlight is een handig hulpmiddel om razendsnel bestanden op te zoeken op je Mac. Maak jij echter gebruik van één of meerdere clouddiensten of krijg je regelmatig bestanden via de e-mail toegezonden? Dan blijven deze bestanden onzichtbaar voor Spotlight. Found biedt in dit geval uitkomst. De razendsnelle zoekt niet alleen op je Mac, maar ook in de clouddiensten Dropbox, SkyDrive en Google Drive. Daarnaast kan Found ook bestanden vinden die je als bijlage via de mail hebt ontvangen en zowel Google Docs als Evernote doorzoeken. Found biedt je dus een zeer compleet overzicht van al je bestanden, ongeacht de locatie waar deze zijn opgeslagen. De app is gratis te downloaden in de Mac App Store.

Found doorzoekt niet alleen je Mac, maar ook clouddiensten en e-mailbijlagen

0 Reactie(s) op: 5 Mac-apps om sneller en beter te kunnen werken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.