5 leuke Paasapps voor de iPhone

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 maart 2013 14:59

iPad

Pasen komt er aan! Over iets meer dan twee weken is het Pasen. Wil jij alvast in de juiste stemming komen? In de App Store zijn allerlei apps te vinden die met Pasen te maken hebben. Wij zetten vijf leuke Paasapp voor de iPhone op een rij.

Angry Birds Seasons

Angry Birds Seasons is een versie van Angry Birds die op dit moment helemaal in het teken van Pasen staat. In de app is het de bedoeling dat je vogeltjes lanceert met behulp van een katapult en tegen groene varkens aanschiet, die hierdoor ontploffen. Je hebt per level slechts een beperkt aantal vogeltjes tot je beschikking waarmee je alle varkens in het level moet zien te raken. Het is dan ook verstandig eerst een tactiek te bedenken en de vogeltjes nauwkeurig op de juiste plek te schieten. Angry Birds Seasons is in een gratis versie beschikbaar, maar deze bevat slechts 15 levels. Voor 89 eurocent koop je de betaalde versie van het spel, die over ruim 300 levels beschikt.

Raak met de paar vogels die je krijgt alle varkens om naar het volgende level te gaan

Egg A Sketch

Heb jij een creatieve bui? Download dan Egg A Sketch en ontwerp op je iPhone prachtige paaseieren. Kies een basiskleur waarmee je het ei wilt bedekken en begin te schilderen. Je kunt het paasei ronddraaien om deze van alle kanten te kunnen bekijken. Ook is het mogelijk het ei in allerlei richtingen te laten ronddraaien terwijl je de kwast op het ei houdt, waardoor je mooie effecten kunt creëren. Egg A Sketch is beschikbaar in een gratis en betaalde versie. De gratis versie biedt helaas niet de mogelijkheid je creatie op te slaan. Wil je je zelf ontworpen paasei dus bewaren? Schaf dan de pro-versie aan voor 1,79 euro.

Ontwerp prachtige paaseieren op je iPhone met Egg A Sketch

Kleurboek voor Pasen

Heb jij kinderen? Dan is Kleurboek voor Pasen een leuke app om hen tijdens Pasen bezig te houden. Kinderen kunnen in de app kleurplaten van paaseieren, paashazen en andere dingen die met Pasen te maken te hebben inkleuren. Voor kinderen kan het lastig zijn binnen de lijntjes te blijven. Kleurboek voor Pasen helpt hierbij met een optie waardoor de kleuren altijd binnen de lijnen blijven. Deze optie kan ook uitgeschakeld worden, waardoor wel buiten de lijnen gekleurd kan worden. De app is gratis te downloaden in de App Store. De app bevat standaard een advertentie die boven de menubalk wordt weergegeven, waar kinderen per ongeluk op kunnen klikken. Deze advertentie kan voor 89 eurocent via een in-app aankoop worden verwijderd.

Kleurboek voor Pasen is een leuke app om kinderen tijdens de Paasdagen bezig te houden

Chicken & Egg

Hou jij van puzzelen? Dan is Chicken & Egg echt iets voor jou. In de puzzelgame is het de bedoeling dat je twee eieren met dezelfde kleur naast elkaar plaatst, waardoor de eieren uitkomen. Je kunt de eieren verplaatsen door deze met je vingers te bewegen. Je kunt echter per level slechts een bepaald aantal zetten doen. Het is aan jou een manier te verzinnen alle eieren in het beschikbaar aantal zetten op de juiste plek te zetten, zodat alle eieren uitkomen. Chicken & Egg is een puzzelgame die af en toe flink pittig kan zijn en waar je dan ook de nodige tijd zoet mee bent. De game is voor 89 eurocent in de App Store te koop.

Plaats eieren met dezelfde kleur naast elkaar om deze uit te laten komen in Chicken & Egg

Bubble Blast Easter

Je hebt vast wel eens Bubble Shooter gespeeld. Bubble Blast Easter is een variant op deze klassieke game die geheel in het teken van Pasen staat. Je schiet in Bubble Blast Easter niet met bellen, maar met paaseieren. Het is de bedoeling dat je paaseieren met dezelfde kleur in groepjes weet te verzamelen. Maken drie of meer paaseieren van dezelfde kleur met elkaar contact? Dan ontploffen deze, waardoor ruimte ontstaat op het speelveld. Hoe meer paaseieren je in één keer laat ontploffen, hoe hoger de punten die je hiervoor krijgt. Wacht echter niet te lang! Zodra het speelveld geheel gevuld is en je dus geen paaseieren meer kunt schieten is het spel afgelopen. Daarnaast bevat de game een arcade-mode, waarin je een veld met paaseieren (of paashazen) te zien krijgt. Ieder paasei ontploft zodra je hem aanraakt en schiet in kleine stukjes uit elkaar. Raken de stukjes een ander paasei? Dan ontploft ook dit paasei en herhaalt dit proces zich. Je creëert dus een soort domino-effect. Aan jouw de taak met zo min mogelijk aanrakingen het gehele veld leeg te krijgen.

Bubble Blast Easter is een variant op het klassieke Bubble Shooter die geheel in teken van Pasen staat

0 Reactie(s) op: 5 leuke Paasapps voor de iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.