5 handige apps voor een zonnige vakantie

Door: Robin Smit | 27 juni 2013 14:24

Mac

Wie had gehoopt op een warme zomer komt dit jaar letterlijk en figuurlijk van een koude kermis thuis. Hier op de redactie hebben we besloten dat het hoog tijd is om ons koude kikkerlandje te verruilen voor een zonnig oord. Gelukkig is het zoeken naar de zon met behulp van de onderstaande apps geen probleem. Deze apps voorzien je namelijk van alle weerinformatie die je deze zomer nodig hebt in thuis- of buitenland.

Weather Magic

Weten hoe warm het is kan je natuurlijk een redelijk beeld geven van de weersverwachting. Toch bestaat het weer uit veel meer dan alleen de temperatuur. WeatherMagic geeft je een uitgebreide weersverwachting voor elke locatie op de wereld. Zo weet de app je bijvoorbeeld informatie te geven over luchtvochtigheid, luchtdruk en het dauwpunt. Ook geeft de app je met intervallen van 3 uur de verwachting voor de betreffende locatie. Mocht je de informatie op je scherm willen aanpassen dan biedt de app je hier uitgebreide mogelijkheden voor. Helaas moeten we wel de optie missen om de weersverwachting voor bijvoorbeeld drie dagen vooruit te zien.

€ 2,69 | iOS

Weddar


Het weerbericht kan je natuurlijk vertellen dat het morgen 15 graden wordt, maar hoe warm is dat nu eigenlijk? Soms zou het daarom weleens handig zijn als je mensen kan vragen of het buiten warm, koud, of misschien wel precies goed is. Weddar is een app die dit mogelijk maakt door gebruikers te vragen wat ze van de temperatuur vinden. Deze gegevens worden vervolgens verzameld op een kaart waar je aan de hand van gekleurde wolkjes kan zien hoe anderen daar over de temperatuur denken. Dit idee is erg leuk, maar helaas heeft Weddar niet erg veel gebruikers. Hierdoor is de bruikbaarheid van de app afhankelijk van jouw locatie. 


Gratis | Android & iPhone

Weather Travel App


Wie tijdens zijn vakantie veel verschillende locaties aandoet wil natuurlijk wel weten welke weersomstandigheden hij daar kan verwachten. Weather Travel App is precies voor dit doel gemaakt. De app geeft je namelijk de mogelijkheid om van verschillende locaties de weersverwachting te bekijken. De app doet dit door op een kaart van jouw omgeving iconen te plaatsen die de weersverwachting voor deze locaties aangeven. Wanneer je een icoon selecteert krijg je een meerdaagse verwachting voor de betreffende locatie te zien. Zo kan je met behulp van de app precies zien welke locaties je wel en niet moet gaan bezoeken de komende dagen. 


€ 0,89 | iOS

Yahoo! Weer


Het is natuurlijk belangrijk dat je goede informatie over het weer krijgt tijdens je vakantie, maar het oog wil ook wat. Gelukkig hebben ze dat bij Yahoo! begrepen en een app ontwikkeld die het weerbericht combineert met de mooiste foto’s. In de app kan je voor verschillende vakantielocaties een pagina aanmaken. Op de achtergrond van deze pagina’s zie je een diashow van foto’s die afkomstig zijn van Flickr. Hier overheen wordt op een strakke manier de meest uitgebreide informatie over het weer getoond. Eventueel kan je de volgorde waarin deze informatie wordt weergegeven zelf aanpassen. 


Gratis | Android & iPhone

Breezi

Een goed weerbericht hoeft niet gecompliceerd te zijn. Dat is tenminste de insteek waar de makers van Breezi voor hebben gekozen. In de app kan je voor verschillende locaties in een simplistische interface informatie bekijken over de temperatuur en de weersituatie. Aan de hand van de kleur van het scherm zie je in Breezi snel of het buiten warm of juist koud is. Verder is het mogelijk om tot drie dagen vooruit te zien wat het weer gaat doen. Ondanks dat Breezi erg fijn in het gebruik is, moeten we wel concluderen dat de hoeveelheid informatie in vergelijking met de andere apps wel erg beperkt is. 


€ 1,79 | iPhone

0 Reactie(s) op: 5 handige apps voor een zonnige vakantie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.