De 5 beste apps voor je road trip

Door: andre-kies andre-kies | 04 augustus 2014 09:00

How To

Een road trip door Europa is natuurlijk hartstikke leuk, maar onvoorbereid op reis gaan kan de nodige problemen geven. En dat wil je natuurlijk niet als je een ontspannen vakantie voor ogen hebt. Wij zetten daarom vijf apps op een rij die je road trip zonder problemen laten verlopen.

Talk to me

Het wordt ons op de middelbare school al aangeleerd. Engels en Nederlands zijn vaste leertalen en vaak heb je de keuze om Spaans, Frans of Duits erbij te pakken. Niet iedereen heeft echter een taalknobbel, daarom is de app Talk To Me een zeer handige uitkomst.

Met deze applicatie kun je teksten vertalen naar tientallen andere talen, waaronder Duits, Frans, Portugees, Engels en Russisch. Als je op onbekend terrein bent, dan kun je Talk To Me gebruiken om je verstaanbaar te maken. Je kunt zelf de tekst inspreken in het Nederlands, welke dan vertaald wordt. Andersom geldt hetzelfde, als je de ander laat reageren via je smartphone dan krijg je de vertaling in beeld. Woordenboeken zijn hiermee verleden tijd!

De app werkt zowel met spraak als tekstinvoer.

Prijs: Gratis voor Android, 1,79 euro voor iOS

Downloaden voor: Android of iOS

Road Trip I/100 km, brandstofverbruik

Aan een road trip beginnen betekent steevast dat je ontzettend veel benzine gaat verbruiken. Om zaken bij te houden als de gemaakte kilometers, verbruikte benzine en de direct verbonden kosten, is de app Road Trip I/100 km een handige uitkomst.

Deze applicatie houdt alle gegevens van je road trip bij zodat je snel kunt aflezen wat de gemaakte kosten zijn en hoeveel brandstof je auto heeft verbruikt. Bij de statistieken kun je ook zien hoeveel kosten je maakt per 100 kilometer rijden en daarbij wordt ook nog rekening gehouden met de verschillende benzineprijzen in de landen die je bezoekt. Je kunt de app ook buiten de road trip gebruiken om in de gaten te houden hoeveel je auto je nou eigenlijk kost. De app kijkt immers ook naar de onderhoudskosten.

Laat deze app je kosten bijhouden, dat scheelt je tijd.

Prijs: € 4,49

Downloaden voor: iOS

Trip Journal

Een road trip kan heel gezellig zijn, maar alle thuisblijvers zijn natuurlijk zeer nieuwsgierig naar alles wat jij tijdens die trip meemaakt. Wil je iedereen op de hoogte houden, dan kan je daar de handige app Trip Journal voor gebruiken. Hierin kun je foto's delen en verslagen bijhouden, zodat je voor jezelf een logboek aanmaakt en de opgeslagen verhalen kunt delen met vrienden. Leuke ervaringen of minder leuke gebeurtenissen, iedereen die er niet bij is kan jouw avontuur volgen. Je kunt later ook al je eigen verslagen nog eens rustig teruglezen.

je kunt de locatie waar je bent opslaan in Trip Journal.

Prijs: 2,99 euro voor Android, 2,69 euro voor iOS

Downloaden voor: Android of iOS

Trapster

Een road trip maken kost tijd, geld en energie. Je doet het voor de ontspanning, dus het laatste wat je wilt is dat je ineens wordt aangehouden voor verkeerscontroles, wordt omgeleid vanwege werkzaamheden of in de file terecht komt. Met Trapster kun je al die ongein voorkomen.

Trapster bezit een groot netwerk van medeweggebruikers die melden waar controles worden gehouden en het verkeer vaststaat. Als je de app raadpleegt tijdens je reis, dan weet je meteen of je een andere route moet nemen of gewoon je reis kunt vervolgen zoals gepland. Je komt in ieder geval niet voor onverwachte verkeersophopingen te staan. Tenminste, dat is als iedereen alles meldt natuurlijk.

Voel je niet verplicht om zelf allerlei info te delen.

Prijs: Gratis

Downloaden voor: Android of iOS

Hotel Tonight

Overdag ben je natuurlijk druk met rijden en indrukwekkende plekken te bezichtigen, maar als de avond valt zal je toch ergens moeten slapen. Omdat je niet alles van tevoren kunt plannen en soms tijdens je road trip aanpassingen maakt, is het handig om Hotel Tonight te installeren op je smartphone.

Hier kun je lokaal zoeken naar hotels die vrije kamers hebben op de dag dat je deze nodig hebt. Je krijgt last-minute-aanbiedingen en kunt zelf kiezen of je op zoek bent naar één of meerdere kamers. De app zoekt het voor je uit en ook over je slaapplaats hoef jij je geen zorgen te maken. Als je meerdere nachten wilt boeken dan kan dat ook, mocht je een paar dagen in hetzelfde gebied willen blijven.

Een goede reis en welterusten.

Prijs: Gratis

Downloaden voor: Android of iOS

1 Reactie(s) op: De 5 beste apps voor je road trip

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 augustus 2014 20:19 Jan Bekkering
    Waarom alleen maar Apps voor Android en iOS en niet voor Windows Phone?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.