5 Aspecten waarop HP de iPad verslaat

Door: kristian-van-tuil | 11 februari 2011 11:15

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

HP heeft een nieuwe tablet op WebOS aangekondigd. Met de Touchpad lijkt de eerste echte iPad-killer opgestaan. Op meerdere fronten is deze tablet superieur aan die van Apple.

De Touchpad heeft een 9,7 inch XGA-scherm met ingebouwde 1,3 megapixel webcam en weegt 725 gram. Het apparaat draait WebOS en bevat e-readersoftware om bijvoorbeeld Kindle boeken ook op de tablet te lezen. Ook is de Touchpad geschikt gemaakt om snel te foto's te printen via HP printers die later ook worden uitgerust met WebOS.

Lees ook:

5 Fonkelnieuwe tablets

iPad 2 vs. Android 3

De grote Android 3.0 Honeycomb FAQ

6 Mogelijke iPad-concurrenten

De tablet wordt in twee varianten uitgebracht: een met 16 en een met 32 gigabyte opslagruimte. Verder is het apparaat voorzien van een 1,2 gigahertz Qualcomm Snapdragon processor en 512MB RAM geheugen. De wifi-modellen zullen vanaf deze zomer te koop zijn in de VS en andere niet nader genoemde markten, 3G- en 4G-versies staan voor later gepland.

De grote voordelen van de iPad zijn op dit moment de grote verzameling aan apps in de App Store en de toegang tot de rijke multimediawereld van iTunes, maar qua specficaties is de Touchpad superieur. Als de Touchpad deze zomer verschijnt, heeft deze bovendien softwarematige functionaliteit die we op de iPad niet terug vinden.

1. Notificaties

De TouchPad heeft een speciale balk bovenaan het scherm waarin notificaties staan. Hierdoor weet je bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe sms of e-mail binnenkrijgt. Druk je op deze icoontjes, dan komt er een kleine popup waarin je door deze berichten kunt bladeren en ze kunt lezen zonder de huidige app te verlaten. Krijg je op de iPad een bericht binnen, dan krijg je een pop-up midden in beeld en zul je de huidige applicatie moeten verlaten als je de berichten wilt lezen.

0 Reactie(s) op: 5 Aspecten waarop HP de iPad verslaat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.