4 zakelijke voordelen van iOS 6

Door: kristian-van-tuil | 12 juni 2012 11:40

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

iOS 6 wordt mondiger en is vooral voor de reizende bezitter van een iPhone of iPad een welkome verbetering. Helaas moeten we er nog even op wachten.

Apple heeft tijdens de jaarlijkse Worldwide Developer’s Conference (WWDC) het iOS 6 besturingssysteem officieel aangekondigd. IT’ers met een iPhone 3GS/4/4S of een iPad 2/3 kunnen ergens deze herfst de update installeren. Een precieze verschijningsdatum is niet gegeven. Opvallend is dat Apple de twee jaar oude iPad 1 niet langer zal ondersteunen. Bezitters van deze tablet – opvallend genoeg uitgerust met een snellere processor dan de iPhone 3GS – zullen moeten uitwijken naar een nieuwer type, willen zij kunnen bijblijven met de laatste beveiligingsupdates voor het mobiele besturingssysteem.

Benieuwd naar wat het laatste Apple besturingssysteem jouw organisatie te bieden heeft? Dit zijn de vijf meest in het oog springende veranderingen of verbeteringen voor zakelijk gebruik. Features op gebied van API’s, beveiliging en Mobile Device Management (MDM) moeten nog door Apple worden aangekondigd.

1. Siri

Siri is vanaf iOS 6 niet langer enkel voor de iPhone 4S beschikbaar, maar komt ook naar de derde generatie iPad. De intelligente spraakassistent van Apple heeft een grote facelift gekregen, waardoor het meer talen is gaan spreken, geïntegreerd is met Apple’s nieuwe kaartensysteem en sociale integratie met Facebook en Twitter biedt. Een groot nadeel blijft het gebrek aan ondersteuning voor de Nederlandse taal.

Siri kan zakelijke gebruikers helpen productiever te zijn door taken te automatiseren en letterlijk werk uit handen te nemen. Siri houdt je agenda bij, schrijft je e-mails en berichten, voert zoekopdrachten uit en kan reserveringen doen. Ondanks de negatieve publiciteit die het systeem vanwege ‘fouten’ en storingen ontving, is het één van de voornaamste features van de iPhone 4S.

Automobilisten met een voorliefde voor de merken BMW, Audi, Mercedes, Toyota, Honda, GM, Chrysler, Jaguar of Land Rover mogen zich ook gaan verheugen op de komst van Apple’s Siri. Nieuwe auto’s van deze fabrikanten worden binnen twaalf maanden uitgerust met een Siri-knop. Hiermee kun je de navigatie aansturen, verkeersinformatie opvragen en je muziekinstallatie bedienen.

Een demonstratie van de nieuwste features van Siri in iOS 6

0 Reactie(s) op: 4 zakelijke voordelen van iOS 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.