4 tips voor Office 2016 voor Mac

Door: Evi Maquoi | 30 oktober 2015 11:53

How To

Office voor Mac heeft een flinke update gekregen met heel veel vernieuwingen en verbeteringen als gevolg. Wij schotelen je vier handige tips voor.

In onze review kun je de belangrijkste vernieuwingen, aanpassingen en verbeteringen vinden. Tijdens het testen hebben we een lijstje gemaakt van allerlei nuttige tips. Hier is onze top vier! Lees ook: De beste nieuwe functies van Office 2016.

1 - Delen in één klik

Samenwerken is één van de belangrijkste features in Office 2016 voor Mac. Bestanden delen is dan ook heel eenvoudig. Klik rechts bovenaan in een document op de knop met het mannetje en het plusteken en kies vervolgens Personen uitnodigen, Koppeling kopiëren of Bijlage verzenden.

Bestanden delen? Eén klik volstaat.

2 - Recente bestanden zoeken en pinnen

Zodra je Word, Excel of Powerpoint opent, krijg je een venster met sjablonen te zien om nieuwe bestanden aan te maken. Via Recent krijg je een overzicht van de bestanden waar je onlangs aan gewerkt hebt. Zijn er files waar je vaak aan werkt? Dan kun je deze met één klik vastpinnen. Hiervoor moet je helemaal rechts van een bestandsnaam op het pinnetje klikken.

Vastgepinde documenten blijven bovenaan staan.

3 - Formulebouwer

In Excel is het makkelijker dan ooit om de juiste formule te vinden dankzij de zogenoemde Formulebouwer. Kies Formules > Functie invoegen om de Formulebouwer in de rechtermarge op te roepen. Bovenaan krijg je een overzicht van de meest gebruikte en recente formules. Via de zoekbalk kun je een trefoord invoeren en onderaan krijg je per formule flink wat uitleg.

De formulebouwer maakt Excel veel gebruiksvriendelijker.

4 - Opslaan!

Ben je Pages, Numbers of Keynote gewend? Dan weet je dat niet elk ogenblik wijzigingen op hoeft te slaan omdat er een auto save functie is. In Office voor Mac zit die functie helaas niet! Vergeet dus niet regelmatig je documenten, spreadsheets en presentaties op te slaan.

1 Reactie(s) op: 4 tips voor Office 2016 voor Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 26 januari 2016 13:52 Anoniem
    Thanks for these tips. I want to ask one more question about office 2016. I know that it is possible to get trial version for Windows. But I have never heard about such possibility for iOS. I though that it is possible to buy something like this http://hardware.nl/microsoft/t5d-02390.html for one month but they suggest only full version. Maybe there is something on official web site but unfortunatly I can't find something!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.