4,3 miljoen Nederlanders beschikken over een tablet

Door: Wouter Hoeffnagel | 13 december 2012 18:45

iPad

Tablets zijn populair in Nederland. 4,3 miljoen Nederlanders beschikt over een tablet. Dit betekent dat maar liefst 34 procent van de totale bevolking van 13 jaar of ouder een tablet tot zijn beschikking heeft. De iPad blijft veruit de meest populaire tablet onder Nederlanders.

Onderzoek van Intomart GfK toont aan dat het tabletgebruik in 2012 meer dan verdubbeld is. Nederland telde eind 2011 1,7 miljoen tabletgebruikers. Het aantal tabletgebruikers is in een jaar tijd dus met maar liefst 2,5 miljoen toegenomen. Het is niet duidelijk waarom het aantal tabletgebruikers zo hard is gestegen.

iPad is populair

De iPad blijkt in Nederland veruit de meest populaire tablet. Maar liefst 60 procent van alle Nederlandse tabletgebruikers geeft aan een iPad te gebruiken. Het marktaandeel van de iPad loopt echter wel terug, terwijl Android juist terrein wint. Vooral Android-tablets van Samsung zijn populair. Het marktaandeel van Samsung nam in 2012 toe. 9 procent van de Nederlandse tabletgebruiker beschikt over een tablet van Samsung.

Het totaal aantal tabletbezitters in Nederland is naar verwachting tegen het eind van dit jaar nog verder opgelopen. Meer dan een half miljoen mensen geeft aan met de feestdagen een tablet cadeau te willen doen.

0 Reactie(s) op: 4,3 miljoen Nederlanders beschikken over een tablet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.