38 tips voor iOS 7

Door: Maikel Dijkhuizen | 22 april 2014 10:28

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

32 Veelbezochte locaties uitschakelen

Apple houdt via gps precies bij welke locaties je hebt bezocht met je iPhone. Als je daar niet op zit te wachten, schakel je deze optie uit. Hiervoor is het wel nodig om diep in je iPhone te graven. Ga naar Instellingen / Privacy / Locatievoorzieningen / Systeem / Veelbezochte locaties en deactiveer de schakelaar achter Veelbezochte locaties.

Maak korte metten met locatiedata die Apple ongevraagd verzamelt.

33 AirDrop

Dankzij AirDrop deel je simpel foto's of andere bestanden met personen in je directe omgeving. Voorwaarde is wel dat zij ook een toestel met iOS 7 gebruiken. Zodra je bijvoorbeeld een foto opent, tik je linksonder de deelknop aan. Vervolgens bepaal je via AirDrop naar wie je het kiekje wilt sturen. De ontvanger hoeft het bestand alleen nog maar op zijn of haar toestel te accepteren.

Deel gemakkelijk foto's met andere iPhones en iPads in je buurt.

34 Flickr-integratie

Apple heeft de bekende fotodienst Flickr in iOS 7 geïntegreerd. Maak zo nodig eerst een account aan. Tik op Instellingen en scrol een stukje naar beneden. Bij Flickr vul je de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Optioneel installeer je daarna de Flickr-app. Open op je iPhone een leuke foto die je wilt delen. Druk linksonder op de deelknop en kies voor Flickr om het kiekje online te publiceren.

Vanuit de app Foto's zet je direct kiekjes op Flickr.

35 Siri en instellingen

Door de spraakassistent Siri Engelstalige opdrachten te geven, wijzig je bepaalde instellingen op je iPhone. Denk hierbij aan het aan- of uitzetten van bluetooth, wifi en de zaklamp. Houd de thuisknop ingedrukt om Siri te openen. Wanneer je nu bijvoorbeeld enable bluetooth zegt, activeert de spraakassistent meteen de draadloze verbinding. Probeer verschillende Engelstalige spraakcommando's uit om Siri onder de knie te krijgen.

Als je een duimblessure hebt opgelopen, bedien je met Siri je iPhone.

36 Mannen- of vrouwenstem?

Siri beantwoordt je spraakcommando's standaard met een vrouwenstem. Luister je liever naar een man? Geen probleem, want je geeft eenvoudig je voorkeur aan. In de Instellingen druk je op Algemeen / Siri. Achter Stem heb je de keuze tussen Man of Vrouw. Verder wijzig je optioneel ook de taal, al is Siri helaas nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Gebruik Siri met een mannen- of vrouwenstem.

37 Dataopslag apps

De opslagcapaciteit van je iPhone is beperkt. Het is dan ook zonde als apps die je niet of nauwelijks gebruikt veel ruimte opeisen. iOS 7 toont nu een vollediger overzicht met alle toepassingen en de bijbehorende opslagcapaciteit. Zo is het overzicht nu uitgebreid met onder andere de Mail-app. Navigeer achtereenvolgens naar Instellingen / Algemeen / Gebruik om te zien waar er nog opslagruimte valt te winnen.

38 Mobiel dataverbruik

Zeker als je een gelimiteerde databundel bij je provider afneemt, is het slim om het mobiele dataverbruik van je apps nauwlettend in de gaten te houden. Ga hiervoor naar Instellingen / Mobiel netwerk en scrol naar beneden. Maken sommige apps het wel erg bont? Gebruik de schakelaar om te zorgen dat deze toepassingen geen mobiele data meer kunnen gebruiken.

Houd precies in de gaten hoeveel mobiele data je apps opslurpen.

0 Reactie(s) op: 38 tips voor iOS 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.