38 tips voor iOS 7

Door: Maikel Dijkhuizen | 22 april 2014 10:28

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

25 Bellen met FaceTime

Naast videobellen gebruik je FaceTime nu ook voor audiogesprekken via internet. Handig, want daarmee bespaar je wellicht kostbare belminuten bij je provider. Open FaceTime en kies iemand met wie je wilt bellen. Voorwaarde is wel dat diegene eveneens een iPhone gebruikt. Klik achter FaceTime op het belpictogram en start het gesprek. Als alternatief klets je ook vanuit het onderdeel Contacten via FaceTime met vrienden.

Even babbelen via FaceTime bespaart je belminuten bij de provider.

26 Kleurrijke herinneringen

Apple heeft zijn app Herinneringen verbeterd. Zo geef je nu iedere lijst een eigen kleurtje, waardoor je bepaalde zaken gemakkelijker terugvindt. Kies voor Nieuwe lijst en bepaal welke kleur je de herinneringen wilt geven. Je hebt keuze uit zeven kleuren. Bevestig als laatste met Gereed. Via Wijzig pas je de kleur eventueel later nog aan.

Dankzij eigen kleuren herken je vlotter herinneringslijsten.

27 Lijstweergave agenda

Misschien mis je in iOS 7 de lijstweergave in de Agenda-app. Wees niet bang dat die is verdwenen, want Apple heeft die alleen maar een andere plek gegeven. Nu druk je namelijk bovenaan op het kleine vergrootglas om de lijstweergave te openen. Hierin vind je als vanouds alle afspraken uit de agenda overzichtelijk onder elkaar. Daarnaast staat in dit venster ook de zoekfunctie voor je klaar.

In iOS 7 is de lijstweergave samengevoegd met de zoekfunctie.

28 Berichten wissen

Je verwijdert afzonderlijke berichtjes eenvoudig uit een gesprek. Op die manier laat je bijvoorbeeld geen privacygevoelige gegevens achter. Open de Berichten-app en houd een tekstballon ingedrukt. Kies vervolgens voor Meer en zet vinkjes voor alle tekstballonnen die je weg wilt gooien. Druk als laatste linksonder op de prullenmand om de wisactie definitief uit te voeren.

Afzonderlijke berichten verwijder je simpel uit iOS 7.

29 Tijdstip berichten

In de Berichten-app zijn er op het eerste gezicht nergens tijden van ontvangen en verzonden berichten te zien. Schijn bedriegt, want deze informatie is verstopt. Raak het scherm aan en veeg naar links om de tijden te tonen van ieder afzonderlijk bericht. Zodra je het scherm loslaat, verdwijnen de tijden weer naar de achtergrond.

Met een veegbeweging zie je precies op welk tijdstip je het berichtje hebt ontvangen

30 Bijnamen uitzetten

In Berichten en Mail verschijnt bij conversaties de bijnaam in beeld, mits je die tenminste bij het contact hebt ingesteld. Gebruik je liever gewoon de voornaam? Navigeer naar Instellingen / E-mail, contacten, agenda's. Veeg omlaag totdat je het onderdeel Contacten tegenkomt. Via Korte naam zet je de schakelaar achter Gebruik bijnamen uit. Wanneer je overal de voor- en achternaam wilt weergeven, deactiveer je de optie Korte naam.

Het is niet verplicht om bijnamen van vrienden in apps te tonen.

31 Reclametracking

Wil je liever niet dat je iPhone informatie naar adverteerders verstuurt over je app-gebruik? De functie om deze actie te reduceren, heeft een andere plek gekregen in het menu. Navigeer naar Instellingen / Privacy / Reclame en activeer de schakelaar achter Beperk reclametracking. Je zal nu minder persoonsgerichte advertenties tegenkomen.

Voorkom dat Apple privégegevens verstuurt naar adverteerders.

0 Reactie(s) op: 38 tips voor iOS 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.