38 tips voor iOS 7

Door: Maikel Dijkhuizen | 22 april 2014 10:28

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

17 Extra weerdetails

De vernieuwde Weer-app ziet er erg stijlvol uit. Wat veel mensen niet weten, is dat er in de toepassing extra weerdetails zijn verstopt. Druk maar eens op het grote cijfer dat de huidige temperatuur weergeeft. Je ziet nu precies wat de luchtvochtigheid, regenkans, windkracht en gevoelstemperatuur van de gekozen locatie is. Druk nogmaals om terug te keren naar de huidige temperatuur.

Dankzij de Weer-app ben je altijd op de hoogte van de regenkans.

18 Kompas kalibreren

Voor de kalibratie van het kompas hoef je dankzij de introductie van iOS 7 geen vreemde bewegingen meer te maken. Voorheen moest je met je iPhone in de lucht een achtvorm nabootsen. Zeker op openbare plekken voelde dat voorheen wat ongemakkelijk. Nu werkt dat een stuk beter. Als je de Kompas-app voortaan opent, draai je de iPhone rond om de kalibratie te voltooien.

19 Waterpas

Voor het ophangen van een plankje of schilderij hoef je niet meer een waterpas uit de schuur te halen. Die zit namelijk gewoon op je iPhone! Open de Kompas-app en veeg naar links. Je ziet precies hoeveel graden de oppervlakte waar de iPhone op ligt (of staat) afwijkt. Wanneer de oppervlakte kaarsrecht is, merk je dat snel genoeg. In dat geval verschijnt er namelijk een groene kleur.

De nieuwe waterpas is een handig hulpmiddel bij het klussen.

20 Tickets scannen

In Passbook kun je digitale tickets en kortingsbonnen opslaan. Je gebruikt de iPhone-camera om tickets te scannen die van een geschikte QR-code zijn voorzien. Open Passbook en tik Scan code aan. Richt de camera op de code die je wilt toevoegen. Je iPhone downloadt vervolgens automatisch het ticket of de kortingsbon, mits de QR-code Passbook ondersteunt.

QR-codes van kortingsbonnen heb je voortaan altijd bij de hand op je iPhone.

21 Digitale klok

De Klok-app laat bij iedere stad standaard de analoge tijd zien. Je schakelt desgewenst razendsnel over naar een digitaal exemplaar. Open de Klok-app en tik ergens midden op het scherm. Zeker als je veel steden hebt toegevoegd, kun je nu veel gemakkelijker de tijden met elkaar vergelijken. Tik nogmaals om terug te keren naar analoge klokken.

22 Altijd stilte

Als de functie Niet storen is ingeschakeld, maakt het toestel geen geluid bij inkomende gesprekken en berichten. Een uitzondering hierop is wanneer de iPhone is ontgrendeld. Wil je Niet storen ook activeren zodra je op het toestel bezig bent? Ga naar Instellingen / Niet storen en selecteer bij Stilte de optie Altijd.

Ook op een ontgrendelde iPhone maak je gebruik van de modus Niet storen.

23 Telefoonnummers blokkeren

Ben je voor sommige mensen het liefst altijd onbereikbaar? Je kunt eenvoudig telefoonnummers blokkeren. Ga achtereenvolgens naar Instellingen / Telefoon / Geblokkeerd / Voeg toe en selecteer een contact. Ook onbekende personen die je lastigvallen, bellen je voortaan niet meer op. Open de Telefoon-app en druk op Recent. Achter het ongewenste nummer tik je het i-pictogram aan, waarna je kiest voor Blokkeer deze beller / Blokkeer contact.

Weer ongewenste bellers van je iPhone.

24 Nieuwe beltoon instellen

Apple heeft zijn nieuwste iOS uitgerust met enkele nieuwe beltonen. Duik de instellingen in en open het onderdeel Geluiden. Kies daarna voor Beltoon en probeer verschillende deuntjes uit. Naast de verse beltonen heb je ook keuze uit allerlei nieuwe meldingstonen. Via Klassiek heb je toegang tot deuntjes uit eerdere iOS-versies. Activeer een beltoon door op de gewenste naam te tikken.

Voorzie je iPhone van een gloednieuwe beltoon.

0 Reactie(s) op: 38 tips voor iOS 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.