38 tips voor iOS 7

Door: Maikel Dijkhuizen | 22 april 2014 10:28

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Apple's jongste mobiele besturingssysteem iOS 7 zit bomvol met allerlei onbekende parels die niet meteen in het oog springen. Benieuwd naar welke functies dat zoal zijn? Wij geven maar liefst 38 slimme tips weg, zodat je optimaal van iOS 7 profiteert.

01 Kleurrijke achtergrond

Vind je de dynamische standaardachtergrond van iOS 7 een lust voor het oog, maar wens je liever een ander kleurtje? Geen probleem. Ga naar Instellingen / Achtergrond en helderheid en tik de achtergrond aan die momenteel is ingesteld. Kies daarna voor Dynamisch. Selecteer je favoriete kleur, waarna je bevestigt met Stel in. Bepaal ten slotte of je de achtergrond voor het toegangsscherm of beginscherm wilt gebruiken.

Toe aan een ander achtergrondkleurtje?

02 Effecten verminderen

Sommige mensen worden door de dynamische interface letterlijk 'zeeziek'. Vind je al die bewegende onderdelen maar niks, dan kun je de effecten gelukkig verminderen. Navigeer naar Instellingen / Algemeen / Toegankelijkheid en activeer de optie Verminder beweging. De interface is nu rustiger. Dit merk je bijvoorbeeld zodra je een app opent.

03 Tekstgrootte aanpassen

Niet iedereen is blij met het relatief kleine lettertype in iOS 7. De ontwikkelaars hebben daar gelukkig rekening mee gehouden, want je krikt de lettergrootte op. Ga naar Instellingen / Algemeen / Tekstgrootte en verplaats de schuifknop om het gewenste formaat te bepalen. Apps die dynamische letters ondersteunen, geven de aangepaste lettergrootte weer. Voorbeelden hiervan zijn Mail, Contacten, Berichten en Notities.

iOS 7 ondersteunt zowel grote als kleine letters.

04 Vette letters

De fijne letters zijn kenmerkend voor iOS 7. Heb je hierdoor moeite om alles goed te lezen? In plaats van vergroten is het ook mogelijk om de letters iets vetter weer te geven. Open de Instellingen en ga naar Algemeen / Toegankelijkheid. Zet de schakelaar achter Vette tekst aan. Via Ga door start je iPhone opnieuw op. Je merkt daarna meteen het verschil!

Even geen leesbril bij de hand? Maak de letters in iOS 7 vetgedrukt!

05 Mappen maken

Apps stop je in mapjes als je de boel eens netjes wilt ordenen. Je regelt dat door een app ingedrukt te houden en die vervolgens naar een andere toepassing te vegen. Beide apps komen daarmee in dezelfde map te staan. In iOS 6 was het mogelijk om maximaal twaalf apps in een map te bewaren. Gelukkig is deze beperking in het nieuwste iOS opgeheven. Je voegt nu zoveel apps toe als je maar wilt.

Bewaar je meer dan negen apps in een map, dan verschijnen er extra werkbladen.

06 Apps afsluiten

Als je liever niet talloze apps op de achtergrond van je iPhone laat draaien, is het zinvol om ze regelmatig af te sluiten. Dit gaat in iOS 7 een stuk vlotter vergeleken met eerdere versies. Dubbelklik op de thuisknop om voorvertoningen van alle geopende apps weer te geven. Wil je iets afsluiten, dan veeg je de voorvertoning naar boven. De app verdwijnt vervolgens direct uit de lijst.

In iOS 7 sluit je razendsnel apps af.

07 Bedieningspaneel vanuit apps

Een nieuw snufje is het Bedieningspaneel. Door vanaf de onderzijde van je scherm omhoog te vegen, open je deze nuttige functie. Dit werkt zelfs vanuit apps en het toegangsscherm. Als je het Bedieningspaneel liever niet in apps gebruikt, open je de Instellingen. Ga daarna naar Bedieningspaneel en zet de schakelaar achter Toegang vanuit apps uit.

Het Bedieningspaneel zet je in apps eenvoudig uit.

08 Berichtencentrum op toegangsscherm

Vanuit het vergrendelingsscherm open je het Berichtencentrum door vanaf de bovenkant omlaag te vegen. Hierdoor lees je bijvoorbeeld verse e-mails, tweets, berichten en agendapunten zonder dat het nodig is om eerst te ontgrendelen. Heb je dat liever niet, dan verberg je eventueel het Berichtencentrum op het toegangsscherm. Navigeer naar Instellingen / Berichtencentrum. Zet de schakelaars achter Berichtenweergave en Dagweergave uit.

0 Reactie(s) op: 38 tips voor iOS 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.