3 redenen waarom een plastic budget iPhone logisch is

Door: matthijs-van-den-broek | 01 februari 2013 09:03

iPad

Zo'n aluminium behuizing is duur, ingewikkeld in elkaar te zetten en niet helemáál krasvast. Het is daarom niet meer dan logisch dat Apple aan de slag gaat met plastic. 3 redenen waarom.

Reden 1: Prijs

Apple moet doorkomen met een budget iPhone die de onderkant van de markt kan bedienen en die "klaar is voor China". Aluminium is niet direct budget; plastic is nog steeds goedkoper. Op dit moment zoeken ze in Cupertino trouwens een "plastic designer" dus wie zich geroepen voelt....

Reden 2 Snelheid

De leveringsproblemen die de iPhone 5 gekend heeft in het verleden, hadden alles te maken met gepriegel met aluminium. De iPhone 5 bleek gewoon moeilijk in elkaar te schroeven, en dat zal vast alles te maken hebben gehad met de gebruikte grondstof. Plastic is gemakkelijker en je kunt er sneller mee produceren.

Reden 3: Gebruik

Met plastic kun je ook mooie dingen ontwerpen; hoewel Apple sinds de iPhone 3G helemaal is afgestapt van het gebruik van plastic in de behuizing van de telefoons is dit natuurlijk geen onlogische stap als je kijkt naar het dagelijks gebruik. Plastic krast ook wel, maar minder. En wie zijn iPhone 4 een keer hard heeft laten vallen zonder case op een stenen ondervloer, weet dat glas eigenlijk niet zo'n fijne grondstof is om in een telefoon te verwerken.

0 Reactie(s) op: 3 redenen waarom een plastic budget iPhone logisch is

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.