3 redenen waarom een gouden iPhone een goed idee is

Door: matthijs-van-den-broek | 19 augustus 2013 10:09

iPad

Apple lanceert waarschijnlijk op 10 september de iPhone 5S; een vernieuwde variant van de huidige iPhone 5. Die iPhone 5 is alweer een jaar oud, dus het werd tijd. Over de 5S doen allerlei wilde geruchten de ronde, sommigen gaan over kleur. 3 redenen waarom een gouden iPhone een goed idee is.

1 Goud = razend populair in Azië

Om tegenwicht te bieden aan smartphonereuzen als Lenovo en Samsung moet Apple steviger voet aan de grond krijgen in Azië. Dat is een opdracht die het bedrijf heeft meegekregen van investeerders en Tim Cook maakt niet voor niets de ene business trip na de andere naar China. Om de markt in Azië beter te bedienen is het dus logisch dat Apple een gouden iPhone uitbrengt: de iPhone 5C van plastic bedient daar een heel groot marktsegment, maar de highend iPhone 5S zou door de in Azië razend populaire kleur goud, ook een potje kunnen breken. Aziaten willen goud, dus Apple geeft ze goud. Dat slechts een klein percentage voor de highend iPhone 5S zal gaan, is niet erg. Want een klein percentage van heel veel, is uiteindelijk ook veel.

2 Broodnodige variatie

Apple lijkt met de budget iPhones (die eerder iPhone Lite heetten maar sinds korte tijd aangeduid worden met iPhone 5C) een regenboogstrategie te hanteren: deze goedkope budget variant komt beschikbaar in uiteenlopende kleuren, en dus lijkt het strategisch uitbreiden van het keuze-aanbod begonnen. Een gouden iPhone 5S past wel in die strategie: er is dan een witte, een zwarte en een gouden te koop en zo heb je als Apple misschien wel (meer) voor ieder wat wils.

3 Goud = premium en duur

Eigenlijk gek. Iedereen weet dat goud duur is, en Apple staat niet bekend om de lage prijzen van de producten. Dat ze in Cupertino hebben gekozen voor wit, aluminium en zwart (huidige iPhone 5/4/3) is daarom eigenlijk al raar? Goud is zijn “poshy” uitstraling inmiddels alweer een beetje kwijt; het is een populaire modekleur en doet het ook heel erg goed als kleur in de markt voor accessoires (denk aan gouden hoesjes enzo).

Vraag is natuurlijk: hoe goud wordt goud. Wordt het "hard goud", zoals de goudstaven of zoals in Goldfinger, of wordt het eerdere een "champagne" achtige goudkleur, die iets rustiger is aan de ogen? Bij TechCrunch denken ze dat laatste.

1 Reactie(s) op: 3 redenen waarom een gouden iPhone een goed idee is

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 september 2013 01:49 Anoniem
    Echt iets voor vrouwen vind ik,klasse
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.