3 dingen die je kunt verwachten van de iPad 5

Door: Chwhynny Overbeeke | 16 oktober 2013 20:00

iPad

We hebben kort geleden de iPhone 5s en de iPhone 5c langs zien komen, maar hoe zit het met de iPad 5? We hebben een lijst samengesteld met geruchten die de ronde doen over Apple's nieuwe tablet vlaggenschip.

1. De releasedatum van de iPad 5

We kunnen onder meer uit de aankondiging van iOS 7 afleiden dat Apple de iPad 5 in de herfst van dit jaar zal uitbrengen. Daarbij; de iPad 4 werd in november vorig jaar gelanceerd nadat het apparaat in oktober was aangekondigd. Dat Apple woensdag een persconferentie heeft aangekondigd voor 22 oktober, lijkt een snelle introductie van de iPad 5 te bevestigen.

Het ontwerp is inmiddels al twee generaties oud, dus het is niet waarschijnlijk dat Apple langer dan een jaar gaat wachten met de lancering van een volledig nieuwe iPad. Er werd lange tijd gespeculeerd dat de iPad 5 in oktober zou worden uitgebracht (tegelijk met de iPad mini 2), slechts een paar weken na de launch van de iPhone 5s en iPhone 5c. Nu duidelijk is dat de persconferentie op 22 oktober plaatsvindt, is een lancering in november aannemelijker.

2. Het ontwerp van de iPad 5

Er is weinig bekend over de mogelijke specificaties van de iPad 5. Men vermoedt dat het een vergelijkbaar ontwerp zal hebben als de iPad mini, en dat het apparaat tot 33 procent lichter en dunner dan de iPad 4 zal zijn. Als dat klopt zou het apparaat rond de 500 gram wegen en zo'n 7 millimeter dik zijn (even dik als de iPad mini).

Sommige mensen denken dat het dunnere ontwerp te maken heeft met het gebruik van dunner glas, terwijl anderen zeggen dat het zou kunnen dat Apple kleinere of minder led-backlights gebruikt. Hierdoor zou het apparaat bovendien een kleinere, dunnere batterij kunnen bevatten zonder dat de batterijduur erop achteruit gaat. De iPad mini is dunner doordat het lcd-scherm gelamineerd is tot aan het glas. Dit leidt tot verminderde schittering en reflectie en een verbeterde beeldkwaliteit.

Andere geruchten wat betreft de specificaties hebben te maken met haptische feedback (iets wat Android-tablets allang hebben) en een verbeterde camera op de achterzijde. Veel mensen verwachten bovendien een snellere processor, aangezien elke iPad (behalve de iPad mini) een nieuwe processor heeft gekregen die ongeveer twee keer zo snel zou moeten zijn als zijn voorganger. En er wordt natuurlijk flink gespeculeerd over nieuwe kleuropties, zoals goud, grijs en antraciet (zoals voor de iPad mini).

3. De prijs

Als we puur afgaan op verleden prijsstrategieën van Apple, kunnen we er bijna van uitgaan dat de iPad 5 bij de lancering rond de 500 euro zal kosten. Of dat de prijs van een model van 16GB of 32GB is weet niemand, maar hopelijk zal de minimale capaciteit groter zijn, omdat het er niet op lijkt dat het apparaat een microSD-gleuf zal bevatten.

Momenteel moet je voor 3G/4G functionaliteit zo'n 130 euro extra neertellen, en we verwachten dan ook dat de modellen die uitsluitend wifi-functionaliteit hebben geen gps-ontvanger zullen bevatten.

Het premium model wordt waarschijnlijk een 128GB wifi + 4G model. Als we van de huidige prijsstellingen uitgaan, zal een dergelijk model rond de 935 euro gaan kosten.

0 Reactie(s) op: 3 dingen die je kunt verwachten van de iPad 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.