29 voorspellingen voor 2013

Door: kristian-van-tuil | 02 januari 2013 16:32

Mac

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

23. Anonymous verdwijnt

Hacktivisme zal in 2013 minder populair blijken dan voorgaande jaren, zegt securityleverancier McAfee. Het Robin Hood-aura dat rond de eerste aanvallen van Anonymous hing, is inmiddels compleet verdwenen. Daarnaast hebben potentiële doelwitten geleerd zich tegen dergelijke aanvallen te verdedigen.

24. Bedrijven dumpen massaal hun IT-activa

Bedrijven zien vanwege financiële en strategische redenen geen heil meer in grote hoeveelheden waardevolle IT-activa, blijkt uit een rapport van adviesbureau PricewaterhouseCoopers. Bedrijven willen zich zoveel mogelijk richten op kernactiviteiten en zien de cloud als oplossing om goedkoper te werken.

25. Google wordt het nieuwe Apple

Google neemt het stokje van Apple over als meest innovatieve techgigant, zegt tech-goeroe Mark Anderson. Zijn argumentatie: “Facebook is traag en moeilijk, Apple is Steve-loos en Microsoft is Microsoft. Alleen Amazon is een andere belangrijke speler”, zegt hij. “Google’s activiteiten op gebied van e-mail, video, smartphones, apps en bestuurdersloze auto’s creëren nieuwe uitbreidingsmogelijkheden waarvan er nog vele zullen volgen.”

26. NFC gaat dood

PayPal-directeur David Marcus heeft er weinig vertrouwen in dat NFC een belangrijke rol gaat spelen in het internationale betaalverkeer. “Is zwaaien met een telefoon langs een terminal makkelijker dan het zwaaien met een creditcard? Ik denk het niet – het lost geen consumentenprobleem op en het biedt geen aanvullende waarde die maken dat ik mijn gedrag zou moeten aanpassen”, schrijft hij in zijn 2013-blog.

27. Er lekken miljoenen klantgegevens

Redacteur Michael Fertik van Business Insider prognosticeert dat in 2013 sowieso twee grote bedrijven ten prooi zullen vallen aan hackers - of aan een fout van eigen werknemers, dat kan natuurlijk ook. Deze bedrijven gaan hierdoor of meer dan 100 miljoen dollar schade incasseren of miljoenen gegevens van klanten komen op straat te liggen.

28. Netbooks maken een comeback

Na de opkomst van de MacBook Air en met name de iPad, leek de netbook ten dode opgeschreven. Toch is dat onterecht, want de vraag naar ongeveer 200 euro kostende complete pc’s zal weer toenemen. Dat zulke apparaten te klein zijn voor een cd/dvd-speler maakt in 2013 niet meer uit, zegt persbureau Reuters.

29. WiFi wordt belangrijker dan 3G/4G

Consumenten kijken steeds vaker thuis, onderweg en op werk naar WiFi-oplossingen omdat de mobiele operators veel geld zijn gaan vragen voor 3G-verkeer en het niet langer onbeperkt aanbieden. Deze voorspelling wordt gedaan door IT-redacteur Mark Gregory van Technology Spectator.

0 Reactie(s) op: 29 voorspellingen voor 2013

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.